Verpleegkundig specialist, Lesley Koet

Als verpleegkundige merkte Lesley Koet dat ze méér wilde. Ze leerde door en werd verpleegkundig specialist Chirurgie. Zo kan ze patiënten nog beter helpen, merkt ze.

Lesley vond het altijd al fijn om te zorgen, vertelt ze. ,,Dat zit in me. Het geeft me voldoening om een ander te kunnen helpen, iets te kunnen betekenen. Zo ervaar ik dat ook wanneer ik met patiënten werk. Hoe kan ik ervoor zorgen dat iets wat vervelend is, zo min mogelijk vervelend verloopt voor de betrokkene? Allereerst doe je dat door rekening te houden met wie je voor je hebt. Iedere patiënt is anders, heeft een andere achtergrond, eigen normen en waarden, zorgen en angsten.”

Doorleren
“Werkend als verpleegkundige merkte ik dat ik graag méér wilde. Natuurlijk kun je je patiënt oprechte aandacht en warme zorg geven, maar je kan niet echt meebeslissen over de vraag waar iemand het beste mee geholpen is. Daarom ben ik gaan doorleren tot verpleegkundig specialist. In die rol heb ik nu meer bevoegdheden om zelf te kunnen behandelen, terwijl ik mijn verpleegkundige kennis nog altijd meeneem bij alles wat ik doe.”

Inspiratie
Ze volgt graag het voorbeeld van Albert Schweitzer, de naamgever van ons ziekenhuis, die zich met hoofd, hart en ziel inzette voor anderen. Goede samenwerking is cruciaal voor goede zorg, zegt Lesley. “Een beperking die Albert Schweitzer niet had, maar wij nu wel, is dat je als zorgverlener in het hedendaagse zorgstelsel één poppetje bent in een groot systeem van kwaliteit, veiligheid, protocollen, registreren, opleiden, enzovoort. We bereiken alleen het beste voor de patiënt als we er allemaal op dezelfde manier naar kijken. Ik hoop mijn collega’s in het Albert Schweitzer ziekenhuis en anderen in de zorg mede te inspireren om met hoofd, hart en ziel het beste uit zichzelf te willen halen.”

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? En wil je weten of er voor jou een leuke functie beschikbaar is? 

Bekijk dan hier onze vacatures

Naar boven