Internist-hematoloog, Mark-David Levin

Internist-hematoloog Mark-David Levin combineert patiëntenzorg met wetenschappelijk onderzoek naar bloed- en lymfklierkanker. Zo probeert hij de zorg beter te maken voor álle patiënten van nu en in de toekomst.

Mark-David wilde aanvankelijk niet per se dokter worden. “Ik voelde me sterker aangetrokken tot de echt exacte vakken. Geneeskunde is niet per se logisch, de uitkomst is niet altijd voorspelbaar. Maar na enige twijfel werd het toch geneeskunde. En nu vind ik het juist heel mooi hoe in mijn patiëntenzorg het medische en wetenschappelijke hand in hand gaat met het menselijke aspect. Samen met de patiënt zoek ik naar de beste oplossing voor soms heel complexe problemen.”

Meer uit jezelf halen
Zijn voorliefde voor het logische, het wetmatige, het bewijsbare is altijd gebleven. Daarom houdt Mark-David zich naast de patiëntenzorg intensief bezig met wetenschappelijk onderzoek naar bloed- en lymfklierkanker. Ook begeleidt hij jonge onderzoekers. “Zij brengen een dynamiek mee van leergierigheid, van er écht zin in hebben om antwoorden te vinden op belangrijke vragen. Die sfeer is ook eigen aan het Albert Schweitzer ziekenhuis als geheel. Er is hier ruimte en support voor zorgprofessionals die méér uit zichzelf willen halen.”

Zorg beter maken
Mark-David zit in het bestuur van de HOVON, de landelijke stichting ter bevordering van onderzoek naar hematologische aandoeningen. Ook is hij vicevoorzitter van de werkgroep Chronisch Lymfatische Leukemie. “Dit geeft me de mogelijkheid om, los van mijn eigen patiënten en ons ziekenhuis, de zorg beter te maken voor álle patiënten van nu en in de toekomst. Ik zet me in voor fondsenwerving om onderzoek mogelijk te maken, ook als ik daarvoor zelf moet meedoen met een hardloop- of zwemevenement.”

Patiënten helpen
“De echte dr. Albert Schweitzer heeft alles gegeven voor zijn werk en zijn kliniek. In dat opzicht kan ik niet in zijn schaduw staan, al is het maar omdat ik mijn privéleven ook belangrijk vind met mijn vrouw – die ook arts is – en onze drie kinderen. Maar ik heb wel iets gemeen met Schweitzer. Ik deel met hem de drive om patiënten te willen helpen én collega’s te enthousiasmeren om net dat stapje extra te zetten.”

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? En wil je weten of er voor jou een leuke functie beschikbaar is? 

Bekijk dan hier onze vacatures

Naar boven