Host / hostess gezocht!

Wij zoeken gastheren en -vrouwen (vrijwilligers)
Om patiënten (en bezoekers) op onze locaties in Dordrecht en Zwijndrecht te woord te staan,  de weg te wijzen of van koffie en thee te voorzien, zoeken we vrijwilligers met goede communicatieve en sociale vaardigheden die zin en tijd hebben om ons te helpen!

Wie hebben we nodig?
Als ziekenhuis willen we patiënten en bezoekers graag een veilig en gastvrij gevoel geven in ons ziekenhuis. Daarom willen we de aanloop van mensen voor iedereen in goede banen leiden, al bij de entree. En ook op afdelingen willen we ervoor zorgen dat mensen zich – naar omstandigheden – op hun gemak voelen. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

We nodigen je van harte uit om je aan te melden als jij je in het volgende herkent:

 • Je bent geduldig en kan goed luisteren
 • Je kan mensen netjes te woord staan: in goed Nederlands, altijd met respect en discretie
 • Je kan prima zelfstandig uit de voeten, maar vindt het ook leuk om samen te werken
 • Je bent fit en mentaal sterk
 • Je bent op korte termijn (liefst per direct) beschikbaar voor shifts van 4,5 uur. Om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en maatregelen in het ziekenhuis, heeft een minimale beschikbaarheid van 1x per week onze voorkeur. We snappen dat dit niet voor iedere vrijwilliger haalbaar is, dus als je niet wekelijks, maar wél meerdere shifts kunt werken: wees welkom!

Wat kan je verwachten?

 • Je werkt in diensten van 4,5 uur, namelijk van 08:00 tot 12:30 uur, van 12:30 tot 17:00 uur of 16:00 tot 19:30 uur.
 • Je werkt in de centrale hal van locatie Dordwijk, Sliedrecht of Zwijndrecht of wordt ingeroosterd op een afdeling.
 • Je draagt de vrijwilligerskleding van het ziekenhuis.
 • Je hoeft niet te handhaven! Als patiënten of bezoekers zich niet aan bepaalde regels willen houden dan kun je ze hier alleen maar op wijzen. 

Wat verwachten we van jou?
Je begroet de mensen die ons ziekenhuis bezoeken en helpt zo nodig bij het invullen van de corona-vragen op de zuil. Mensen die de vragen al online hebben ingevuld en dit kunnen aantonen, mogen direct doorlopen. Wordt je ingeroosterd op een afdeling, dan zorg jij voor koffie en thee én een prettige sfeer.
In deze belangrijke rol kun jij dus heel mooi je steentje bijdragen aan een ‘corona-proof’ en vooral gastvrij ziekenhuis en de beste zorg voor al onze patiënten! 

Hoe werkt het verder?
We hopen jou snel te mogen verwelkomen in ons ziekenhuis, zodat jij onze patiënten en bezoekers op de juiste manier kan verwelkomen! Dus heb je wat tijd beschikbaar en lijkt het je leuk een bijdrage te leveren aan het ziekenhuis? Meld je snel aan!  

 • Wil je eerst meer informatie of wil je je direct aanmelden? Bel dan naar (078) 6523694 of mail naar vrijwilligerszorgasz@asz.nl
 • Na je aanmelding nemen we binnen vijf werkdagen telefonisch contact op om nader kennis met je te maken en om te bepalen of, hoe snel en hoe vaak je ingezet kan en wil worden. Let op: wij bellen anoniem!
 • Aan de slag? Dan regelen we het administratieve deel, waaronder het vrijwilligerscontract.
 • Vóór je eerste shift word je bijgepraat over de werkinstructies (en dus de geldende regels in het ziekenhuis) en de routes in het ziekenhuis.

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven