Werken op afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF)

“Wat maakt het werken op ónze afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) nu zo leuk?” Dat vroegen we aan Martijn Schreuders en Esther Ras, beide laborant KNF in ons ziekenhuis. Nou, het bleef niet lang stil, in rap tempo begonnen zij samen vol enthousiasme te vertellen…

Esther: “Je kan als gediplomeerd laborant eigenlijk overal wel aan de slag, er is werk genoeg, maar de werksfeer hier in het Albert Schweitzer maakt – voor mij in ieder geval – het verschil. We hebben in het team onderling weinig uitleg nodig, we weten samen wat nodig is om alles goed te laten verlopen en we zijn heel behulpzaam naar elkaar toe. Een dienst overnemen of ruilen is nooit een probleem en bij een spoedje trekken we altijd snel samen op. Dat werkt gewoon heel fijn.”

Martijn: “Klopt, en je weet ook gewoon wie waarin handig is. Het team maakt voor mij ook het verschil hier. De sfeer is open, echt wel anders dan in andere ziekenhuizen.”

Esther: “Ja, dat idee heb ik ook. Ik denk stiekem dat het ook komt doordat de verhouding man-vrouw hier mooi in balans is.”

Martijn: “Haha, daar heb je denk ik wel een punt. Het gaat allemaal gewoon heel relaxt he? We zijn hecht, maar niet op een beklemmende manier. Het is heel gezellig, we lachen veel met elkaar, maar hebben ook een gedeelde passie en drive voor het vak.”

Esther: “We kunnen inderdaad heel fijn sparren over bijzondere gevallen en delen opvallende onderzoeken met elkaar. Ook de laagdrempelige samenwerking met de artsen is daarbij prettig. Vragen stellen of even iets voorleggen kan altijd.

Martijn: “We zitten hier natuurlijk ook letterlijk dichtbij de artsen, omdat ons werk op de poli Neurologie plaatsvindt. Ik heb ook het idee dat we hier heel zelfstandig werken en misschien ook wel meer doen dan de gemiddelde laborant KNF. Wij beschrijven en beoordelen onze onderzoeken zelf, inclusief de bijbehorende conclusies. We bespreken uitslagen met onze twee Klinisch Neurofysiologen en ook interessante casussen nemen we als team samen met de artsen door.”

Esther: “Ja, eens, het werken bij ons is heel zelfstandig! We hebben behoorlijk de vrijheid bij het inrichten van onze onderzoeken, om gezamenlijk de planning te maken en we prikken bijvoorbeeld ook zelf naalden. Het is ook afwisselend bij ons, want je doet eigenlijk altijd wel twee tot drie onderzoeken per dag.”

Martijn: “Ik vind inderdaad ook de combinatie tussen een duidelijke planning ten aanzien van wat je gaat doen én de ruimte om afwisselende onderzoeken te doen en te switchen, heel erg fijn.”

Esther: “Het klinkt misschien wat raar om over onszelf te zeggen, maar ik denk dat we als team ook op een hoog niveau werken. Los van dat we zelf onze onderzoeken beschrijven, is er ook veel aandacht voor onze ontwikkeling. We pakken echt samen de tijd om de jaarlijkse toets te maken en daarmee onze Kabiz-punten bij te houden. Professioneel en enthousiast, dat zijn we echt wel.”


Martijn: “En we zijn veel bij nascholingen aanwezig, daar is altijd ruimte voor. De KNF artsen geven bij ook regelmatig onderwijs.”

Esther: “Wat ik tot slot nog heel prettig vind aan ons ziekenhuis is Peter van der Meer, onze bestuursvoorzitter. Hoe hij communiceert en hoe hij echt voor de mensen in de zorg staat. Dat geeft toch een extra gevoel van waardering.”

Martijn: “Misschien is het ook nog leuk om te vertellen dat we op dit moment met zeven laboranten en één collega in opleiding zijn, en op zoek naar iemand die door dit verhaal enthousiast is geworden om ook bij ons team te horen!”

Esther: “Precies, (bijna) gediplomeerd laboranten opgelet: we vinden het leuk om van je te horen en staan altijd open voor een kennismakingsgesprek of een meeloopdag! Tot snel?”Enthousiast geworden? Of heb je nog vragen aan Martijn en Esther? Bekijk dan hier de vacature en neem gerust contact op. Je mag ons ook altijd een berichtje sturen via WhatsApp op het nummer 06 22 89 33 89.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis op Social Media

Werken bij ASz op Instagram

Bekijk onze Instagram feed

Naar boven