Verpleegkundige, Rianne

 “Ik kan nog zovéél infusen prikken op een dag; als ik een goed gesprek voer of een luisterend oor kan bieden aan een patiënt, dan heb pas ik écht een goede dienst gehad”, zegt Rianne de Bruin.

Ze is verpleegkundige op de afdeling Interne geneeskunde/Nefrologie, ook bekend als D3. Hier verzorgt Rianne hoofdzakelijk patiënten met uiteenlopende ziektebeelden, zoals aandoeningen aan de nieren, reumatische klachten, of aandoeningen aan de hormoonhuishouding. Daarnaast verblijven er ook regelmatig patiënten voor onderzoek en behandeling van allerlei andere lichamelijke klachten.

Diversiteit
Die diversiteit zorgt soms ook voor hectiek op de afdeling en vraagt om flexibiliteit, maar voor Rianne is dat juist de uitdaging in haar werk. “Met name de Nefrologie vind ik ontzettend interessant vanwege de complexiteit en de bijbehorende verpleegtechnische handelingen. Alle patiënten die opgenomen worden en bekend zijn met nierproblemen worden opgenomen op D3. Hierdoor zien we ook veel andere specialismen en dat maakt het erg leerzaam.”

Meerdere ziektebeelden
Na haar studie heeft ze kort op de afdeling Geriatrie gewerkt en daarna is ze via een traineeship op D3 aan de slag gegaan. “Wat mij aanspreekt aan deze afdeling is dat patiënten écht ziek zijn en er nog veel medische handelingen moeten gebeuren. Daarnaast hebben ze vaak meerdere ziektebeelden. Regelmatig komen patiënten later weer bij ons terug en ik vind het fijn om hen te kunnen volgen.”

Het mooiste aan mijn werk is om te zien dat de patiënten beter worden. Een bijzonder voorbeeld hiervan is een patiënt die bij ons op de afdeling succesvol gereanimeerd is. Toen ze beter was en weer naar huis mocht heeft ze de afdeling lopend verlaten. Dat zal me altijd bij blijven.”

Klinische les
Rianne voelt zich helemaal op haar plek op afdeling D3. “Het team is leuk, gezellig en we zijn heel zorgzaam naar elkaar. Nieuwe collega’s voelen zich bij ons altijd erg welkom. Daarnaast streven we met z’n allen naar kwaliteit en er is veel ruimte voor ontwikkeling. Aan het einde van iedere dagdienst hebben we bijvoorbeeld een klinische les waarin we van elkaar leren, uiteenlopende onderwerpen behandelen of gastsprekers uitnodigen.”

Er zijn veel leerlingen op de afdeling Interne Nefrologie. “Zelf begeleid ik twee leerlingen. Die coachende rol is heel erg leuk en ik vind het mooi om mensen te zien groeien.” Rianne heeft zelf ook nog veel ambities. Zo wil ze zichzelf meer verdiepen in de Nefrologie en daarnaast maakt ze zich hard voor de doorontwikkeling van de geriatrische zorg op haar afdeling, onder andere door een MDO op te richten. “Er is uitdaging genoeg, want er is nog zoveel te doen. Ik ben heel blij dat ik daarvoor de ruimte krijg.”


Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? En wil je weten of er voor jou een leuke functie beschikbaar is?
Bekijk dan hier onze vacatures
 

Naar boven