Verpleegkundige, Fatou

Fatou Kieboom koos voor de studie verpleegkunde en heeft daar nooit spijt van gehad. Als verpleegkundige kan ze patiënten veel persoonlijke aandacht geven.  

Fatou is een van de boegbeelden van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ze figureert in advertenties van het ziekenhuis en prijkt op een grote poster op het ziekenhuisgebouw in Dordrecht. Ze is boegbeeld, mede omdat ze zo gepassioneerd is over de zorg. 
 
Invloed 
“Wat me elke keer weer raakt, is hoe groot de invloed is die mijn collega’s en ik kunnen uitoefenen op het leven van iemand voor wie je mag zorgen, terwijl je die persoon niet eerder gezien hebt”, vertelt Fatou. “Je staat in je witte pak voor een patiënt en hij of zij stelt zich helemaal voor je open. De ene na de andere. Kort geleden liep ik in mijn gewone kleding in het ziekenhuis. Plots stapte er een mevrouw op me af, ik herkende haar niet. ‘Je hebt mensen die geboren zijn voor dit werk’, zei ze tegen me. ‘En daar ben jij er één van.’”
 
 
Heel veel betekend
De vrouw bleek een oud-patiënte te zijn. Fatou: “Ik had geen bijzondere herinnering aan haar, zoals je die soms kan hebben wanneer er iets ongewoons is voorgevallen of als iemand heel lang bij je is geweest. Ik had dus voor haar niet ‘extra mijn best gedaan’. Toch zei ze dat ik heel veel voor haar gedaan en betekend had op een moment dat ze erg diep zat.”
 
Hoofd, hart en ziel 
Zelf heeft ze dat als patiënt ook ervaren. “Toen ik voor mijn tweede zwangerschap in het Albert Schweitzer ziekenhuis onder begeleiding was, wist ik dat ik hier wilde komen werken. De sfeer voelde zo fijn. Hier wilde ik onderdeel van zijn. Het logo van dit ziekenhuis symboliseert hoofd, hart en ziel. En dat vind ik zo mooi. Het is ook wie ik ben. Ik ben heel blij met mijn collega’s met wie het goed samenwerken is. Het voelt alsof we één grote familie zijn.”
 
Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? En wil je weten of er voor jou een leuke functie beschikbaar is? 
 
Naar boven