Anesthesiemedewerker, Rutger

Even een momentje wegdromen is er voor anesthesiemedewerker Rutger Tempelaars niet bij. Hij houdt patiënten tijdens een operatie continu in de gaten, zodat ze de ingreep goed doorstaan. 
 
De anesthesiemedewerker brengt patiënten samen met de anesthesioloog onder narcose en houdt de vitale functies in de gaten. “Als de hartslag ineens omlaag gaat of iemand een allergische reactie krijgt, moet je de rust bewaren en snel beslissingen nemen. Daarom moet je steeds alert zijn, ook als de operatie al drie uur duurt”, vertelt Rutger. 
 
 
Vertrouwen
Rutger prikt infusen, plaatst maagsondes en brengt een beademingsbuis in de luchtwegen aan. Het mooiste van zijn vak is dat hij deze medisch-technische handelingen kan combineren met contact met patiënten, vindt Rutger. “Als ik de patiënten voor de operatie ophaal, probeer ik in korte tijd een vertrouwensband te krijgen. Veel mensen zijn gespannen voor een operatie. Ik geef ze de rust en het vertrouwen mee dat het goed komt met de pijnstilling.”
 
Hecht
Rutger werkt tijdens operaties zelfstandig in het operatieteam, maar tussendoor zoekt hij zijn collega-anesthesiemedewerkers graag op. “We hebben een hechte, collegiale club. We zijn altijd bereid om elkaars diensten over te nemen en houden van een grapje tussen de operaties door. Het is voor mij een belangrijke reden om voor dit ziekenhuis te blijven werken.” 
 
Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? En wil je weten of er voor jou een leuke functie beschikbaar is? 
 
Naar boven