Kopafbeelding

Spoedeisende Hulp

De Spoedeisende Hulp (SEH) is een spannende werkplek, waar geen dag hetzelfde is. We zijn een level 2-ziekenhuis en bieden complexe zorg aan diverse patiënten. Van pasgeboren baby’s tot ouderen van boven de honderd. Dat maakt het werk gevarieerd en boeiend.

Als je houdt van adrenaline tijdens het werk, zit je op de SEH goed. De dag begint vaak rustig, maar vanaf 10.00 uur komen allerlei patiënten naar de Spoed. De drukste dagen zijn meestal op maandag en vrijdag, omdat mensen direct na of vlak voor het weekend nog even naar de huisarts gaan en naar de SEH worden doorverwezen. “Op sommige dagen zie je wel 120 patiënten. Je moet dus snel schakelen, prioriteiten stellen en flexibel zijn”, zegt afdelingshoofd Ton Bok.

Goede sfeer
Hard en serieus werk dus, maar ruimte voor humor is er ook. Ton: “De goede sfeer is echt de kracht van onze afdeling. Er wordt hier ontzettend veel gelachen. Ook met patiënten. Humor kan een goede manier zijn om het ijs te breken als iemand gestresst binnenkomt.”

Leiderschap
Het team is gemotiveerd en denkt graag mee over hoe de zorg nog beter kan. Er is een expertgroep van SEH-verpleegkundigen en –artsen, die meedenkt over verbeteringen op de werkvloer. Dat stimuleert het Albert Schweitzer ziekenhuis ook volop. “We vragen medewerkers om leiderschap te tonen. Kom vooral met initiatieven”, zegt Ton. 

Zo hebben twee SEH-verpleegkundigen een handige app bedacht, die patiënten en hun naasten informeert over het verblijf op de SEH en aangeeft van hoe lang het naar verwachting zal duren. Die app wordt nu dagelijks gebruikt op de SEH.

Specialiseren
Behalve veel ruimte voor initiatief is er ook de mogelijkheid om je verder te specialiseren. Verschillende verpleegkundigen wisselen hun werk op de SEH af met werken op een andere afdeling van het ziekenhuis, zoals de Intensive Care of Hartbewaking (CCU). 
 
Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? En wil je weten of er voor jou een leuke functie beschikbaar is? 

Bekijk dan hier onze vacatures

Naar boven