Skillslab ontvangt kwaliteitscertificaat

Gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatieraad

Als erkend STZ-ziekenhuis leveren wij topklinische zorg. Die kwaliteit ontstaat niet zo maar. Lastige vaardigheden worden regelmatig getraind in de hypermoderne trainingsruimte.


Stelt je voor: twee enorm grote leslokalen, gevuld met moderne oefenpoppen (groot en klein, compleet of in afzonderlijke lichaamsdelen), riante instructietafels en de modernste computerapparatuur: dat is het Skillslab van ons ziekenhuis. Hier trainen dagelijks diverse medewerkers hun specialistische vaardigheden. "In ieder vak heb je handelingen die je dagelijks doet en waarin je dus geoefend bent. Er zijn ook handelingen die je minder vaak doet, maar waarin je wel getraind moet blijven.

Levensecht
Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een maagsonde of infuusprikken. "Dergelijke behandelingen oefenen we vanzelfsprekend niet op patiënten, daarvoor hebben we ruim 20 oefenpoppen. Er is zelfs een oefenpopje van een pasgeboren baby," legt Isabel Juliana uit. "De meeste poppen zijn opgevuld met geavanceerde meetapparatuur, zodat je ademgeruis kunt horen en voelen of een hart klopt. Dat maakt een training levensecht."

Geweldig keurmerk
"Deze moderne technologie komt vooral van pas bij ons reanimatieonderwijs, dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Al onze reanimatie-instructeurs zijn erkend door de Nederlandse- én Europese Reanimatieraad. Als bedrijf zijn wij gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatieraad. Een geweldig keurmerk voor onze werkwijze, trainers én hulpmateriaal."

Trainen en toetsen
In het ruime en professioneel ingerichte Skillslab kunnen zelfs complete afdelingsteams hun vaardigheden trainen, bijvoorbeeld op het gebied van teamwork en communicatie. Isabel: "Door middel van videofeedback kunnen de cursisten hun prestaties nakijken en dat werkt heel goed. Trainen betekent bij ons ook altijd 'toetsen': zo leren mensen immers het beste. En maken we bovendien aantoonbaar dat we actief aan kwaliteit werken. Het Skillslab levert daar fantastische faciliteiten voor."