mw. C. (Carola) Adriaanse - Hartog

Na het afronden van mijn opleiding tot verloskundige heb ik met veel plezier 3 jaar in een maatschap van 3 verloskundigen in Gennep (Noord Limburg) gewerkt.
Vanuit mijn opleiding tot verloskunde heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot het werken in de kliniek, in 2010 heb ik de mogelijkheid om klinisch als verloskundige te gaan werken in het Albert Schweitzer Ziekenhuis met beide handen aangegrepen.

Het is bijzonder en een voorrecht om (aanstaande) ouders te begeleiden tijdens zwangerschap en de geboorte van hun kind . De opleiding tot Physician Assistant – klinisch verloskunde heeft mij de extra kennis en vaardigheden geboden om hier in het Albert Schweitzer ziekenhuis de beste zorg te geven aan zwangeren met een medische indicatie. Voor mij is het belangrijk om vrouwen met soms complexe problematiek een zo normaal mogelijk verloop van zwangerschap en bevalling te geven. Daarnaast hoop ik door de juiste begeleiding de ervaring van zwangerschap en geboorte voor de ouders zo optimaal mogelijk te maken.

Ook vind ik het belangrijk een bijdrage te leveren aan het opleiden van studenten verloskunde, co-assistenten en arts assistenten binnen de verloskunde. Ook het verbeteren van de kwaliteit van zorg vind ik een belangrijk aspect van mijn vakgebied. Binnen onze regio heeft de perinatale audit hier een belangrijke rol in en ik draag daar met veel plezier mijn steentje aan bij.


Aanstelling: 1 juni 2010

Opleiding: 

  • 2003-2007: Opleiding tot verloskundige aan de Stichting Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige (SROV)
  • 2010-2013: Master Physician Assistant – Klinisch verloskundige aan de Hogeschool Rotterdam.


Nevenactiviteiten:

  • Lid regionale team perinatale audit (www.perinataleaudit.nl )
  • Coördinator en opleider van de studenten verloskunde (VAR) binnen het ASZ.
  • Aanspreekpunt obstetrische protocollen
  • Lid werkgroep integrale zorg
  • Voorlichtingsavond


Lidmaatschappen:

  • Koninklijke Nederlands Organisatie voor Verloskundigen (KNOV)


Publicaties:

  • B. Goodarzi, C. Hartog. ‘Het verschil in de verloskundige zorg in de perinatale periode in de eerste lijn tussen onverzekerde en verzekerde vrouwen; een retrospectief cohort onderzoek’. Publicatiedatum 11 januari 2008. www.kennispoort-verloskunde.nl
  • C. Adriaanse-Hartog. ‘Inzicht in de perinatale mortaliteit. Is er een verschil in voorkomen van perinatale mortaliteit tussen de 1e en 2e lijn’. Masterthese tbv afstuderen aan de Hoge School Rotteram, MPA – klinische verloskunde. Presentatie wetenschapsdag ASZ juni 2013.
BIG registratie: 59908746981

U bent nu hier

HomepageSpecialismenRhenaHet behandelteamKlinisch verloskundigenC. (Carola) Adriaanse-Hartog
Naar boven