L.C.A. (Rianne) Vink-van Os

Mijn opleiding tot arts heb ik gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Tijdens het coschap gynaecologie in het Albert Schweitzer ziekenhuis ontstond de liefde voor het vak. De diversiteit aan ziektebeelden, de verantwoordelijkheid voor moeder en kind en de praktische vaardigheden die bij het vak horen, maken dit werk afwisselend en uitdagend. Mijn opleiding tot gynaecoloog heb ik gevolgd in het Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC te Rotterdam.

Ik werk als algemeen gynaecoloog met spreekuren voor gynaecologische en verloskundige problematiek. Daarnaast heb ik mij verder gespecialiseerd in de prenatale diagnostiek en het verrichten van Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek (GUO). Zwangeren komen hiervoor in aanmerking als er sprake is van een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen of als er bij een routine echoscopisch onderzoek, zoals de 20-weken echo, een vermoeden op een afwijking is ontstaan.

Tevens ben ik betrokken bij de organisatie van de geboortezorg en het onderwijs. Ik zet mij in voor een goede samenwerking met andere zorgverleners in de regio, gezamenlijke protocollen en onderwijs gericht op optimaliseren van patiëntenzorg. Zo wil ik bijdragen aan de beste zorg voor moeder en kind.

Aanstelling:
Mei 2018

Opleidingen: 
2002-2008 Geneeskunde, Erasmus MC Rotterdam
2011-2017 Specialisatie tot gynaecoloog, Erasmus MC en Franciscus Gasthuis Rotterdam

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging Obstetrie Gynaecologie (NVOG)
  • Federatie Medisch Specialisten
  • Werkgroep Perinatologie en Maternale Ziekten
  • Werkgroep Foetale echoscopie
  • Werkgroep Prenatale diagnostiek en foetale therapie
  • International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology
BIG registratie: 69910509701

U bent nu hier

HomepageSpecialismenRhenaHet behandelteamGynaecologenL.C.A. (Rianne) Vink-van Os
Naar boven