Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Thuis

Na de operatie voelen uw benen soms pijnlijk en gespannen aan. Dit wordt na een paar dagen minder. Het verband moet u laten zitten tot de eerste controle op de polikliniek Plastische Chirurgie.

Het is belangrijk voor de doorbloeding van uw benen dat u regelmatig beweging heeft door kleine stukjes te lopen en in een stoel te zitten. Door de benen regelmatig te bewegen kunt u de kans op een trombose verkleinen. Het is niet de bedoeling dat u thuis in bed gaat liggen, tenzij de plastisch chirurg u dit nadrukkelijk geadviseerd heeft.

Bij ontslag uit het ziekenhuis wordt een afspraak gemaakt voor controle op de polikliniek Plastische Chirurgie. Tijdens deze controle wordt het verband en zo nodig de hechtingen verwijderd.


Adviezen en leefregels

• Om de benen te ondersteunen moet u 6 tot 8 weken drukkleding dragen, deze mag alleen uit om te douchen.
• De eerste zes weken na uw operatie mag u niet zwaar tillen of persen en niet sporten.
• U moet de littekens beschermen tegen de zon (en zonnebank), gedurende een half tot één jaar na de operatie.
• Het gebied (de benen) waaraan u geopereerd bent heeft rust nodig om goed te kunnen genezen. Alle bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren zijn toegestaan.
• De herstelperiode van een bovenbeencorrectie is ongeveer zes weken. Daarna zijn alle normale bewegingen weer mogelijk en kunt u geleidelijk aan ook weer sporten.

Na overleg met de plastisch chirurg kunt u uw werk weer hervatten.

Naar boven