De operatie

Voor de operatie
Voor de operatie zal de plastisch chirurg het operatiepatroon aftekenen. Daarom wordt u ruim voor de operatietijd opgenomen. De verpleegkundige geeft u voorbereidende medicijnen voor de anesthesie (narcose). Dit heet de premedicatie. Daarna krijgt u een operatiehemd aan. De verpleegkundige brengt u vervolgens met bed naar de operatieafdeling. Op de operatieafdeling wordt een infuus ingebracht. De anesthesioloog geeft u de algehele anesthesie.

De operatie
Tijdens de operatie gaat u onder narcose. De operatie duurt ongeveer drie uur. Als u wakker wordt heeft u een drukkend verband om de benen. Dit zorgt ervoor dat wondvocht zich niet ophoopt. Soms wordt er een drain (een dun slangetje) in de wond achtergelaten om overtollig wondvocht af te voeren. Ook hebt u om hygiënische redenen een katheter in de blaas. Deze wordt na twee tot drie dagen verwijderd. Meestal wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen, deze hoeven niet verwijderd te worden. Als er geen complicaties optreden dan kunt u na enkele dagen naar huis.

Na de operatie
U wordt wakker op de verkoeverkamer (uitslaapkamer). Uw hartslag en bloeddruk worden regelmatig gemeten. De verpleegkundige let op nabloeden van de wond. Als het nodig is, krijgt u medicijnen tegen de pijn en/of misselijkheid. Zodra u goed wakker bent en de controles goed zijn, wordt u naar de verpleegafdeling teruggebracht. Als u niet misselijk bent, mag u weer eten en drinken. U hoort van de verpleegkundige wanneer het infuus verwijderd mag worden.
Na de operatie krijgt u ’s avonds een injectie met een bloed-verdunnend medicijn. Dit is om trombose te voorkomen. De arts bespreekt met u wanneer de drains verwijderd mogen worden.

Contact

Tel: (078) 652 32 66 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. 


E-mail: cosmetische@asz.nl

Informatiebijeenkomsten

Wij organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten. Deze zijn altijd vrijblijvend en uiteraard kosteloos. 

Lees verder