Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Ooglidcorrectie

Als u ouder wordt, kan uw huid slapper worden en gaan hangen boven of onder uw ogen. Dat kan klachten geven. Denk bijvoorbeeld aan: hoofdpijn, vermoeide ogen, tranende ogen en minder goed zien. Het kan ook zijn dat u hangende oogleden niet mooi vindt staan of dat u er vermoeid uitziet terwijl u zich helemaal niet zo voelt. Met een ooglidcorrectie kunnen we deze klachten grotendeels wegnemen. Op onze polikliniek Plastische Chirurgie doen we verschillende soorten correcties; een bovenooglid, een onderooglid of een wenkbrauwlift.
 

Het eerste gesprek

Voordat we gaan opereren hebben we eerst een intakegesprek. Daarin bespreken we uw klachten en uw wensen en kunt u alle vragen stellen die u misschien heeft. We leggen uit wat de behandeling inhoudt, wat u daarna kunt verwachten en plannen een datum.

De operatie

Eerst tekenen we de huid af die we moeten verwijderen. Dan krijgt u een plaatselijke verdoving. Die prik kan even vervelend zijn, maar tijdens de ingreep zelf voelt u geen pijn. Met een mesje maken we kleine sneetjes in uw huid en snijden zo de overtollige huid weg.

Bij een bovenooglidcorrectie maken we een sneetje in het bovenooglid, bij een onderooglidcorrectie onder de wimperrand. De sneetjes vallen precies in een plooi. Daar zijn ze nauwelijks zichtbaar.
De sneetjes worden gehecht en afgeplakt.

Een bovenooglidcorrectie duurt 45 minuten, een onderooglidcorrectie duurt tussen de 60 en 90 minuten.
 

Na de operatie

Na de behandeling kunnen uw ogen wat gezwollen en rood of blauw zijn. Op de polikliniek starten we direct met het koelen van uw ogen. Koelen helpt tegen de zwelling en eventuele pijn. Daarna mag u naar huis. U moet thuis doorgaan met koelen. Daarvoor mag u géén ijs gebruiken. Natte kompressen of een gel-bril zijn wel goed. Als u pijn heeft, kunt u paracetamol nemen. Het is belangrijk dat u de eerste week na de operatie voldoende rust neemt.
 

Meer informatie

In onze voorlichtingsfilm ‘Ooglidcorrectie’ vertellen we u alles over de bovenooglidcorrectie zoals wij die uitvoeren op de polikliniek Plastische chirurgie. Heeft u interesse in de film, dan kunt u ons e-mailen. U ontvangt dan zo snel mogelijk de link naar de film.

U vindt ook aanvullende informatie in onze folders over de bovenooglidcorrectie en de onderooglidcorrectie

Naar boven