Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Borstverkleining

Sommige vrouwen gaan letterlijk en figuurlijk gebukt onder zware of hangende borsten. Ze lijden aan schouder- of rugklachten of worstelen met psychische problemen. Vaak wordt dan om esthetische of medische redenen een borstverkleining uitgevoerd. In gezamenlijk overleg wordt een kleinere cupmaat uitgekozen. De borstreductie heeft dankzij het liftend effect niet alleen kleinere, maar ook stevigere borsten tot gevolg.
De borstverkleining vindt plaats onder algehele verdoving (narcose) en duurt ongeveer twee uur. Er worden twee sneetjes gemaakt: de eerste rond de tepelhof, de tweede van de tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid en het vet- en/of klierweefsel worden weggesneden. De huid, tepel en tepelhof worden herschikt.

Meestal worden bij een borstverkleining onderhuids drains aangebracht om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze fijne buisjes worden na twee tot drie dagen verwijderd.
De wond worden gehecht met zeer fijn materiaal zodat er zo min mogelijk littekens gevormd worden. Eén tot twee weken na de borstverkleining worden de hechtingen verwijderd.

Een borstverkleining is in principe definitief. Wel wordt vrouwen die van plan zijn af te vallen aangeraden dit voor de borstreductie te doen. Zo wordt voorkomen dat de borsten mee vermageren en dan uitzakken.

Naar boven