Handtherapie

Handtherapie is fysiotherapie voor uw hand of pols. De therapie wordt gegeven door een fysiotherapeut of ergotherapeut die zich hierin heeft gespecialiseerd. Soms is alleen handtherapie al voldoende om pijn- en bewegingsklachten op te lossen. Soms is een operatie nodig en kan handtherapie daarna ingezet worden voor een beter herstel. 

Wat doet de handtherapeut

Als u geopereerd wordt, gaat u nog vóór de operatie langs bij de handtherapeut. U krijgt een intakegesprek en de handtherapeut zal een aantal metingen doen om de kracht en de beweeglijkheid van uw hand en/of pols vast te stellen. 

Na de operatie is de handtherapeut degene die de wond controleert, het verband verwijdert en de hechtingen eruit haalt. Daarna krijgt u van de therapeut oefeningen en instructies om het herstel van uw hand zo goed mogelijk te laten verlopen.  

na een aantal weken komt u weer terug bij de plastisch chirurg voor controle. 

Soms is een operatie niet nodig of niet mogelijk. De plastisch chirurg kan u dan doorsturen naar de handtherapeut voor oefeningen of bijvoorbeeld een spalk. 

Doorverwijzing 

Handtherapie wordt niet in ons ziekenhuis gegeven. De plastisch chirurg verwijst u hiervoor door naar een handtherapeut buiten het ziekenhuis. De afdeling Plastische chirurgie werkt nauw samen met twee handtherapie-praktijken:

U hoort van de plastisch chirurg of u een afspraak bij de handtherapeut moet maken en bij welke dat in uw geval het beste kan. U krijgt van de plastisch chirurg een verwijzing mee voor de handtherapeut. 

Contact

Telefoonnummer: (078) 652 32 66 Locaties Dordwijk, Zwijndrecht en Sliedrecht.