Corona: bekijk onze maatregelen

(Hygiëne)regels op de afdeling Neonatologie

Een baby krijgt de laatste drie maanden van de zwangerschap afweerstoffen van de moeder mee. Is de zwangerschapsduur korter, dan heeft uw baby ook minder afweerstoffen. Door de onrijpheid van organen en de dunne gevoelige huid is de baby gevoeliger voor infecties. Op de afdeling gelden hygiënische maatregelen om infecties zoveel mogelijk te voorkomen. Voordat u op de afdeling komt, betekent dat voor iedereen:

  • Hang uw jas op aan de kapstok.
  • Doe ringen, horloges en armbanden af.
  • Was of desinfecteer uw handen goed.

Mobiele telefoon

U mag op de units niet bellen met uw mobiele telefoon. Het verstoort de rust van de baby’s. Zet daarom altijd uw telefoon op ‘stil’ als u op de afdeling komt.

Fotograferen en filmopnames

U mag altijd foto- en film opnames maken van uw baby. Als uw baby wordt opgenomen, wordt er altijd een foto gemaakt. De verpleegkundigen maken ook foto’s van bijzondere momenten. Zij kunnen de foto’s voor u op uw usb-stick zetten. Soms kunnen gemaakte foto’s via e-mail verstuurd worden.

Laat het ons weten als u niet wilt dat er foto’s van uw baby gemaakt worden.

Als u zelf opnames maakt waar het personeel op staat, moet hun privacy gerespecteerd worden. U moet toestemming vragen om opnames openbaar te maken, zoals op internet en via sociale netwerken. 

Naar boven

Contact

U mag dag en nacht bellen om te vragen hoe het met uw baby gaat. Het telefoonnummer waarop we te bereiken zijn is:

Unit 1 (078) 652 34 17
Unit 2 (078) 654 14 17

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in