C. (Christine) Schwarz - van Dam

Sinds augustus 2002 werk ik met veel plezier in het Albert Schweitzer Ziekenhuis.
In mijn werk word ik vaak geconfronteerd met patiënten die ernstig ziek zijn en voor wie dit een enorme impact heeft op hun leven maar ook op dat van hun partner en kinderen. Het is voor hen vaak moeilijk hoe zij hiermee om moeten gaan. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat patiënten en hun naaste familie bij dit proces goede ondersteuning en begeleiding ontvangen. Persoonlijk ben ik van mening dat eigenschappen als goede communicatie en empathisch vermogen hierbij van groot belang zijn.

Werkervaring
Na jarenlang gewerkt te hebben als maatschappelijk werker bij de reclassering, ben ik in 2002 overgestapt naar het maatschappelijk werk in het ziekenhuis. Een heel andere werk omgeving met complexe vraagstukken en uitdagingen en contacten met veel gezinnen, waarbij problemen spelen op allerlei levensgebieden, waaronder financiën, schulden, huisvesting en verslaving. Echter, ik doe het werk vanuit dezelfde drijfveer: mensen in moeilijke omstandigheden helpen om weer en/of meer grip te krijgen op hun leven.

Opleiding

  • HBO-Maatschappelijk werk aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken: 1990-1994
  • Diverse vervolgopleidingen op het gebied van reclasseringswerk
  • Opleiding Psychosociale Oncologie voor Maatschappelijk Werkers bij het NVPO: 2006-2007

Lidmaatschappen:

  • Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie
  • Geregistreerd bij het Registerplein.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenMaatschappelijk werkMaatschappelijk werkersC. (Christine) Schwarz - van Dam
Naar boven

Contact

U kunt bellen naar het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis via telefoonnummer (078) 654 11 11 en vragen naar de maatschappelijk werker van de desbetreffende afdeling of specialisme.

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in