Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Zes vragen aan…Sanaz Abedi, KNO-arts

Het feit dat relatief kleine ingrepen een grote impact kunnen hebben, noemt Sanaz Abedi één van de mooiste aspecten van haar vak. Ze werkte al een tijdje als waarnemend KNO-arts in het ASz en trad onlangs toe tot de vakgroep KNO. Zes vragen aan een enthousiaste en tegelijkertijd bescheiden specialist.

1. Waar heb je gestudeerd?
“Geneeskunde deed ik in Leiden, waarbij ik voor mijn wetenschappelijke stage een half jaar in Houston geweest ben. Na zes maanden Spoedeisende Hulp en één jaar als arts-assistent in het HagaZiekenhuis in Den Haag te hebben gewerkt, startte ik aan het UMCG in Groningen met de specialistenopleiding tot KNO-arts. Deze rondde ik in juli 2014 af.”

2. Waarom koos je voor KNO?
“Ik heb altijd iets chirurgisch willen doen, waarbij kleine ingrepen mij het meest aanspreken. KNO is bovendien een specialisme waarbij relatief kleine ingrepen een grote impact kunnen hebben. Daarnaast kun je de kwaliteit van leven bij patiënten echt verbeteren. Je krijgt met alle patiënten te maken, van jong tot oud en zowel man als vrouw. Dat alles sprak me tijdens het co-schap KNO al meteen aan.”

3. Heb je binnen je vak nog speciale aandachtsgebieden?
“Zeker, naast de algemene KNO ben ik bijzonder geïnteresseerd in dermato-oncologie en rhinoplastieken. Ik volg momenteel gedurende twee dagen per week een fellowship aangezichtschirurgie. Daarnaast ben ik twee dagen werkzaam in het ASz.”

4. Wat is je beste eigenschap als arts?
“Anderen zeggen dat ik echt betrokken bij mijn patiënten ben, ik ga ver om dingen voor hen zo goed mogelijk te regelen.”

5. Hoe ontspan je naast je werk?
“Tennissen, met mijn man een film kijken op de bank of reizen, waarbij ik het heerlijk vind om kleine B&B’s te ontdekken. Italië is een favoriete reisbestemming. Lezen doe ik ook graag, momenteel ben ik bezig in ‘I am Pilgrim’, een aanrader.”

6. Welk misverstand bestaat er over jouw vak?
“’Sommige mensen denken dat KNO-artsen niet opereren.”

Naar boven