dr. G.M.H. (Geertruid) Marres

Naam:
dr. G.M.H. Marres
Functie:
Chirurg
Specialisatie:
  • Longchirurgie
  • Oncologische chirurgie
  • Gastro-intestinale chirurgie
  • Hoofd-halschirurgie: (bij)schildklierchirurgie
  • Algemene chirurgie

Aanvullende informatie:

Aandachtsgebieden

  • Mammachirurgie (Borstkankeroperaties)
  • Longchirurgie
  • Maag/darmoperaties
     

Aanstelling in het Albert Schweitzer ziekenhuis: 2015

Dr. Marres studeerde geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam waar ze in 2002 cum lade (met lof) haar artsendiploma behaalde. Ze volgde haar opleiding tot chirurg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Amphia ziekenhuis in Breda en deed daarna een vervolgspecialisatie longchirurgie, gecombineerd met g.e./oncologie in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Tot september 2015 werkte ze in het Maxima Medisch Centrum Eindhoven als chirurg met dezelfde aandachtsgebieden. Zij werkt sinds medio 2015 in het ASZ. Als chirurg oncoloog behandelt zij vooral patiënten met borst-, maag/darm- en longkanker.    Zij  is gespecialiseerd in het opereren via kijkoperaties. Bij longoperaties heet dit VATS  (VideoAssisted Thoracoscopic Surgery). Hierbij wordt via een kleine toegang en enkele kleine kijkpoorten in de borstkas een groot stuk van de long weggehaald. De voordelen voor de patiënt zijn groot: minder pijn, kleinere littekens, minder complicaties en sneller herstel.

Dr. Marres doet ook via kijkoperaties ingrepen in de buik, aan onder andere de dikke darm; zowel voor dikke darmkanker als voor goedaardige aandoeningen. 
Naast het klinische werk is zij bovendien actief in wetenschap en onderwijs; zo schreef ze mee aan een handboek voor coassistenten en promoveerde aan de Universiteit van Utrecht. Patient empowerment (het versterken van veerkracht en regie van patiënten zelf) en verbinden van zorg in een netwerk rondom patiënt in plaats van rondom arts hebben daarin speciale aandacht.

Opleiding / werkervaring

2004-2011 Opleiding tot chirurg in Amphia Ziekenhuis Breda en UMC Utrecht

2012-2014 Vervolgopleiding (C.H.I.V.O) Longchirurgie en aandachtsgebied G.E/Oncologie Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch

2014-2015 Fellow Longchirurgie en G.E.-Oncologie Maxima Medisch Centrum Veldhoven

2015- heden Chirurg Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht
 

Nevenactiviteiten

-       Vice-voorzitter tumorwerkgroep Longkanker ASz

-       Lid tumorwerkgroep endocriene chirurgie ASz

-       Werkgroep transmurale zorg longchirurgie ASz

-       Stuurgroep Peer support ASz

-       Bestuur Nederlandse Vereniging voor Longchirurgie
 

Promotieonderzoek

2011 Universiteit van Utrecht. –Disaster management –from preparedness to follow up;
over rampengeneeskunde, de impact van schokkende gebeurtenissen op de patiënt, veerkracht en de rol die internet daarbij kan spelen.