Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Poliklinische Apotheek Albert Schweitzer ziekenhuis

Na uw bezoek bij de specialist of bij ontslag uit het ziekenhuis, kunt u direct bij de Poliklinische Apotheek van het Albert Schweitzer ziekenhuis uw medicijnen meenemen. U vindt de Poliklinische Apotheek in de centrale hal van het ziekenhuis op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht. Deze apotheek is overigens voor iedereen die medicijnen nodig heeft, dus ook voor mensen die niet in ons ziekenhuis onder behandeling zijn.

Zelfzorgmiddelen

Ook zelfzorgmiddelen, huidverzorging, hulpmiddelen en verbandmaterialen kunt u bij ons halen.

Zelf uw apotheek kiezen

De meeste medicijnen die u in het ziekenhuis krijgt voorgeschreven, kunt u ook bij uw eigen apotheek ophalen. U heeft daarin een keuzevrijheid. Voor de vergoeding door uw zorgverzekeraar maakt dit geen verschil. U mag de Poliklinische Apotheek ook kiezen als vaste apotheek, bijvoorbeeld omdat u in de buurt woont of in het ziekenhuis werkt.

Ziekenhuisapotheek

Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, krijgt u uw medicijnen van de ziekenhuisapotheek. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Ziekenhuisapotheek.

Praktische informatie

Openingstijden

De Apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur. Na sluitingstijd, in het weekend en op feestdagen kunt u in spoedgevallen terecht bij dienstapotheek Drechtsteden in Dordrecht. Zie voor meer informatie www.dienstapotheekdrechtsteden.nl.

Contactgegevens

• locatie Dordwijk:
Albert Schweitzerplaats 25, 3318 AT Dordrecht
E-mail: poliapotheekdordrecht@asz.nl
Telefoon: (078) 654 53 60
Fax: (078) 654 53 61• locatie Zwijndrecht
Langeweg 336, 3331 LZ Zwijndrecht
E-mail: apotheekzwijndrecht@asz.nl
Telefoon: (078) 654 53 70
Fax: (078) 654 53 71

 

Compliment, klacht of suggestie

Wanneer het beter kan, horen wij het graag! Wij zullen ons uiterste best doen uw klacht correct te verhelpen. Bent u niet tevreden over de afhandeling van de klacht, dan kunt u de klacht voorleggen aan de klachtenbemiddelaar van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Zij geeft u informatie en advies over de mogelijkheden om tot een oplossing te komen.

U kunt de klachtenbemiddelaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereiken op: tel. (078) 654 15 08 of (078) 652 35 85.

Apothekers

Apothekers

Ik geef toestemming

Vindt u het belangrijk dat verschillende zorgverleners uw medische gegevens in kunnen zien? Geef dan toestemming om uw medische gegevens uit te wisselen. 

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien.

Hoe werkt het?

Zorgverleners maken gebruik van een beveiligd netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners: het Landelijk Schakel Punt (LSP).  
Via het LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand.

Alleen met uw toestemming

Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. Dat kan met een formulier (vraag hiernaar bij uw arts of apotheek) maar het kan ook online: 

Vragen

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt ons tijdens de openingstijden telefonisch bereiken via (078) 654 53 70 of per email via apotheekzwijndrecht@asz.nl.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenApotheekPoliklinische apotheek
Naar boven