Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Anesthesioloog dr. Ankie Koopman geridderd

28 juni 2019

Tijdens haar afscheidssymposium is vrijdagmiddag anesthesioloog dr. Ankie Koopman van het Albert Schweitzer ziekenhuis benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Rinske Kruisinga van Laren, de woonplaats van Koopman, was hiervoor speciaal naar Dordrecht gekomen. Ze speldde de versierselen op ten overstaan van een zaal in het ziekenhuis vol vakgenoten van Koopman en haar gezin en moeder.


Trots draagt de geridderde dr. Koopman haar onderscheiding; naast haar staat burgemeester Kruisinga. 

Geprezen
Kruisinga memoreerde dat Koopman in de afgelopen tientallen jaren niet alleen haar werktijd, maar ook heel veel vrije tijd heeft besteed aan het professionaliseren van de vakgebieden anesthesiologie en transfusiegeneeskunde. Ze deed veel wetenschappelijk onderzoek, droeg bij aan het opstellen van landelijke protocollen en richtlijnen en was op vele manieren actief in het opleiden van jonge artsen en collega-specialisten. Door experts en autoriteiten wordt Koopman geprezen om haar kennis, volharding en niet-aflatende inzet, aldus Kruisinga.

Groter doel
"Naast het feit dat dr. Koopman tijdens haar loopbaan ruimschoots meer werk heeft verricht dan toch al van een medisch specialist wordt verwacht, heeft zij zichzelf opgelegd om met haar kennis en ervaring een groter doel te dienen. Namelijk het bouwen aan steeds betere en veiliger zorg en daardoor zonder twijfel ook het redden van meer levens van patiënten." Koopman reageerde verrast en met emotie op de huldeblijk. "Ik heb het allemaal met het grootste plezier gedaan en had het zonder de hulp van velen nooit gekund."

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2019JuniAnesthesioloog dr. Ankie Koopman geridderd
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in