Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Anesthesiemedewerker Rutger zoekt nieuwe collega's

We hebben een vacature voor een gediplomeerde anesthesiemedewerker en anesthesiemedewerker in opleiding. Rutger Tempelaars beoefent het vak al in het Albert Schweitzer ziekenhuis en vertelt over zijn werk.

Even een momentje wegdromen is er voor anesthesiemedewerker Rutger Tempelaars niet bij. Hij houdt patiënten tijdens een operatie continu in de gaten, zodat ze de ingreep goed doorstaan. 

Alert
De anesthesiemedewerker brengt patiënten samen met de anesthesioloog onder narcose en houdt de vitale functies in de gaten. “Als de hartslag ineens omlaag gaat of iemand een allergische reactie krijgt, moet je de rust bewaren en snel beslissingen nemen. Daarom moet je steeds alert zijn, ook als de operatie al drie uur duurt”, vertelt Tempelaars. 
 
Anesthesiemedewerker Rutger Tempelaars in de operatiekamer.
 
Vertrouwen
Tempelaars prikt infusen, plaatst maagsondes en brengt een beademingsbuis in de luchtwegen aan. Het mooiste van zijn vak is dat hij deze medisch-technische handelingen kan combineren met contact met patiënten, vindt Tempelaars. “Als ik de patiënten voor de operatie ophaal, probeer ik in korte tijd een vertrouwensband te krijgen. Veel mensen zijn gespannen voor een operatie. Ik geef ze de rust en het vertrouwen mee dat het goed komt met de pijnstilling.”
 
Hecht
Tempelaars werkt tijdens operaties zelfstandig in het operatieteam, maar tussendoor zoekt hij zijn collega-anesthesiemedewerkers graag op. “We hebben een hechte, collegiale club. We zijn altijd bereid om elkaars diensten over te nemen en houden van een grapje tussen de operaties door. Het is voor mij een belangrijke reden om voor dit ziekenhuis te blijven werken.” 
 
Ben jij een gediplomeerd anesthesiemedewerker? Lees hier de vacature voor anesthesiemedewerker.

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2018SeptemberAnesthesiemedewerker Rutger zoekt nieuwe collega's
Naar boven