Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Extra aandacht voor laaggeletterde patiënt

Het is deze week de landelijke Week van de Alfabetisering. Voor ons is dat het moment om extra aandacht te vestigen op patiënten die moeite hebben met het lezen van folders, de website of bijsluiters van medicijnen. 

“In Nederland hebben 2,5 miljoen Nederlanders moeite met lezen en schrijven”, zegt patiëntenvoorlichter Jacqueline Blase. “Als patiënten medische informatie niet goed begrijpen, kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Daarom letten we daar goed op in het ziekenhuis. En we willen mensen motiveren om het tegen ons te vertellen. Dan kunnen we beter helpen.” 


Een bezoeker hangt een tip in de 'letterboom': "Lezen is heel belangrijk".

Letterbos
Op allerlei manieren zijn we deze week bezig met laaggeletterdheid. Zo staat er een letterbos in de hal van het ziekenhuis in Dordrecht. Iedereen kan vragen, tips of suggesties op de bladeren schrijven en in de bomen hangen. Ook is er volop informatie te vinden over laaggeletterdheid, zijn er filmpjes te zien en is er een quiz. Dinsdag 4 september delen we er letterfruit uit.

Mystery guest
Patiënten die opgenomen zijn, krijgen dinsdag lettervermicelli in de soep, met een toelichting waarom dat is. Onze medewerkers krijgen tips over eenvoudig schrijven en een workshop over laaggeletterdheid. Om onze medewerkers scherp te houden, komt er ook nog een mystery guest langs… Wat hij of zij precies komt doen, houden we uiteraard nog even geheim!
 

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2018SeptemberExtra aandacht voor laaggeletterde patiënt
Naar boven