Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Transmuraal Team werkt nauw samen met huisarts bij palliatieve zorg

Verpleegkundigen van ons Transmuraal Team helpen huisartsen bij de palliatieve zorg voor hun patiënten. Wat nog niet veel verwijzers weten, is dat deze zorg ook via Zorgdomein kan worden aangevraagd. “Dat kan snel en zorgvuldig”, vertelt verpleegkundige Marijke van Heteren. 
 
Het Transmuraal Team werkt al jaren nauw samen met huisartsen in de regio bij de begeleiding van patiënten die op sterven liggen. Huisartsen schakelen de verpleegkundigen geregeld in voor een morfine- of dormicumpomp. De verpleegkundigen komen binnen 24 uur bij de patiënt thuis om de medicatie toe te dienen via een infuus. De toediening en dosering gebeuren altijd in samenspraak met de huisarts. 
 
Verpleegkundige Marijke van Heteren van het Transmuraal Team helpt huisartsen bij de palliatieve zorg voor patiënten.
 
Bellen met de huisarts
“Wij gaan dagelijks naar de patiënt toe om te kijken of het goed gaat. Als we denken dat de medicatie bijgesteld moet worden of als we zien dat het niet goed gaat met de patiënt, bellen we altijd direct de huisarts”, vertelt Marijke over de nauwe samenwerking.
 
Bespreken
Veel huisartsen bellen nu nog voor palliatieve zorg naar het Transmuraal Team, waar een secretaresse de eerste gegevens opneemt. Daarna belt een verpleegkundige op een later moment met de huisarts om te bespreken hoeveel medicatie er moet worden toegediend, welke medicijnen al gebruikt worden, of de patiënt nog eet of drinkt, of er een mantelzorger in beeld is enzovoort. 
 
ZorgDomein
Dit proces kan sneller en zorgvuldiger via Zorgdomein, waarin de huisarts op voorhand al meer informatie over de patiënt kan invullen. “Wij zullen daarna altijd nog met de huisarts bellen”, zegt Marijke. “Het scheelt tijd als we dan al meer informatie hebben.” Verwijzers kunnen de zorg aanvragen via het kopje ‘Palliatieve zorg’ in ZorgDomein. Wilt u hier meer informatie over? Mail Bureau Huisartsencontacten via huisartsen@asz.nl.  

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2018AugustusTransmuraal Team werkt nauw samen met huisarts bij palliatieve zorg
Naar boven