Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Zekerheid over parkeerplaatsen bij ziekenhuis Sliedrecht, verbouw kan door

13 juli 2018

De gemeente Sliedrecht gaat aan het Albert Schweitzer ziekenhuis een terrein voor 32 parkeerplaatsen verhuren in de directe nabijheid van de nieuwe ziekenhuislocatie aan het Stationspark 400. Daarmee staan nu alle seinen op groen om na de zomer te kunnen beginnen met de verbouw van dit huidige kantoorpand tot een modern en aantrekkelijk poliklinisch centrum. De bedoeling is om dit te openen in de eerste helft van 2019. 

De parkeerplaatsen voor patiënten worden aangelegd op een stukje van de bedrijvenkavel naast het bedrijf Unit4, op zo’n 120 meter loopafstand van de entree van het nieuwe gebouw. Het parkeerterrein kan afsluitbaar worden gemaakt, zodat het exclusief kan worden gebruikt door mensen die het ziekenhuis bezoeken. 

Voorwaarde
“Hiermee wordt tegemoetgekomen aan een belangrijke voorwaarde om ons op die plek te kunnen vestigen”, zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer. “Patiënten moeten het ziekenhuisgebouw gemakkelijk en snel kunnen bereiken.” Pal rondom het gebouw bevindt zich nog een kleiner aantal parkeerplaatsen, waardoor aan de totale behoefte van ongeveer 50 plaatsen wordt voldaan. 


Stationspark 400.

Duidelijkheid
Onlangs stuurde Van der Meer een brief aan burgemeester Van Hemmen en de gemeenteraad, waarin hij opriep om nog voor de zomervakantie samen duidelijkheid te creëren over het parkeren. “Er lag nog geen harde afspraak. Dat had kunnen betekenen dat we na de zomer niet meteen zouden kunnen beginnen met verbouwen. Onze aanwezigheid in Sliedrecht kon daarmee in gevaar komen, omdat ons huidige pand in de Wilhelminastraat binnenkort niet meer voldoet aan de eisen voor een gebruiksvergunning. Dat wilden we natuurlijk niet, we kunnen helemaal niet zonder een locatie in Sliedrecht.”

Alternatieven 
Van der Meer is dan ook blij dat het signaal voortvarend werd opgepakt door wethouder Van der Plas en burgemeester Van Hemmen. “We hebben alsnog duidelijkheid gekregen over het parkeerterrein dat al langere tijd onze absolute voorkeur had. Alle alternatieven lagen een stuk verder weg van het gebouw, in onze ogen te ver voor patiënten. Ons personeel gaat gebruik maken van parkeerplaatsen die meer in de buurt van het station liggen, op enkele minuten loopafstand.”

Intensief 
Voor de huur van het parkeerterrein is een termijn afgesproken van 15 jaar, net zolang als de periode waarvoor het ziekenhuis het pand huurt. De locatie Sliedrecht is met jaarlijks ruim 50.000 consulten en ruim 20.000 radiologische onderzoeken een intensief gebruikt poliklinisch centrum. Van der Meer: “Het is voor de patiënten uit Sliedrecht en omgeving prettig om dichtbij huis een eerste bezoek te kunnen brengen aan een medisch specialist. Als dan blijkt dat er een ingreep of ingewikkeld onderzoek nodig is, ga je naar een van onze hoogwaardige centra in Dordrecht of Zwijndrecht. Iets verder weg, maar nog wel in de regio. De uitslag of de nazorg krijg je vervolgens weer dicht bij huis.”

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2018JuliZekerheid over parkeerplaatsen bij ziekenhuis Sliedrecht, verbouw kan door
Naar boven