Nieuwe samenwerking tussen radiologie en PoliDirect

Per 1 mei zal een nieuwe samenwerking tussen de vakgroep Radiologie, het Albert Schweitzer ziekenhuis en PoliDirect van start gaan. Het doel is zorg leveren in de buurt met kortere wachttijden. De samenwerking start in de vestiging Sliedrecht en zal in de loop van het jaar worden uitgebreid. 
 
PoliDirect is een door het ministerie van VWS erkende Instelling voor tweedelijns Medisch Specialistische Zorg. Het Albert Schweitzer ziekenhuis en de vakgroep Radiologie gaan samenwerken met Polidirect om dichter bij de mensen komen te staan, met efficiëntere zorg. 
 
De radiologen Bob Bisschops en Pieter van der Valk zijn de drijvende krachten achter deze samenwerking. “Door samen te gaan werken met Polidirect, verwachten we betere zorg te kunnen leveren aan onze patiënten. Wij waarborgen de kwaliteit, en PoliDirect is sterk in het efficiënt regelen van de organisatie. Wij vergroten daarmee de service voor onze patiënten en zijn daarom erg enthousiast over deze samenwerking.”
 
Graag beantwoorden we een aantal praktische vragen over de nieuwe samenwerking:
 
Vanaf wanneer kunnen huisartsen doorverwijzen naar PoliDirect Sliedrecht?
Dat kan nu al.

Hoe vragen verwijzers radiologieonderzoek aan bij PoliDirect?
Verwijzers kunnen PoliDirect vinden in ZorgDomein via Beeldvormend > Echo / Röntgen. Verwijzers die geen Zorgdomein gebruiken kunnen doorverwijzen via fax of een beveiligde e-mail (Zorgmail) naar patiëntenplanning@polidirect.nl. Verwijzers die daar geen gebruik van maken kunnen de patiënt een aanvraagformulier meegeven. Voor de patiënt is het wel prettig om contact op te nemen met de planning, zodat hij of zij niet hoeft te wachten. 
 
Wat zijn de openingstijden?
Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
 
Welke aanvragen kunnen op inloop en waarvoor moet je een afspraak maken als patiënt?
In principe zijn alle aanvragen op afspraak, zodat patiënten niet hoeven te wachten. Uitzondering is spoed. Bij spoed kan de verwijzer wel het beste contact opnemen met de planning (088-8884550), zodat er rekening mee wordt gehouden. Voorlopig kunnen patiënten voor röntgenonderzoek nog op inloop komen, maar patiënten met een afspraak gaan voor. Voor echo’s moet altijd een afspraak gemaakt worden.
 
Hoe ontvangen huisartsen de uitslagen?
De huidige werkwijze blijft hetzelfde: u ontvangt de uitslagen via Edifact (of post bij geen Edifact). Enkel de afzender zal over een tijdje veranderen (PoliDirect in plaats van Albert Schweitzer ziekenhuis) 
 
Blijven de verslagen inzichtelijk in het patiëntenportaal en in het zorgverlenersportaal MijnASz.nl? 
Ja, op die manier kunnen patiënten, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde goed op de hoogte blijven. 

Huisartsen zijn gewend dat uitslagen in ernstige gevallen worden doorgebeld. Levert PoliDirect deze service ook?
Ja, deze service blijft hetzelfde. 
 
Voor vragen over de planning van Radiologie kunt u bellen met PoliDirect: 088-8884550.