Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Verandering inzage Zorgverlenersportaal

Per 1 januari 2019 kunt u als huisarts enkel nog dossiergegevens inzien van patiënten die aan het Albert Schweitzer ziekenhuis actief toestemming hebben gegeven voor inzage in het Zorgverlenersportaal (opt in).
 
Ook inzage via de zogenaamde noodprocedure wordt beperkt. Wij realiseren ons dat deze aanpassing kan resulteren in een beperking in inzage in medische gegevens. 
 
Wat gaat er veranderen?
U kunt nu nog dossiergegevens inzien van al uw patiënten, tenzij de patiënt zelf heeft aangegeven dat niet te willen (opt out). De wet schrijft echter voor dat wij aan alle patiënten vooraf toestemming moeten vragen voordat we gegevens delen in het Zorgverlenersportaal (opt in). Wij zijn nu bezig om patiënten deze toestemming te vragen. Vanaf 1 januari tonen wij dan enkel nog gegevens van patiënten die toestemming hebben gegeven.
 
 
Via de noodprocedure kunt u, na opgave van reden, ook van niet-eigen patiënten het dossier inzien. Huisartsen kunnen vanaf januari geen gebruik meer maken van deze noodprocedure. Wel kunt u nog de patiënten van de artsen uit uw groepspraktijk of waarneemgroep inzien als u deze artsen heeft vermeld in het aanmeldformulier. 
 
Specialisten ouderengeneeskunde kunnen vanaf januari nog wel via de noodprocedure de gegevens inzien van patiënten die ter revalidatie tijdelijk in het verpleeghuis zijn. Ook hier geldt echter dat ze enkel de dossiers zien van patiënten die toestemming hebben gegeven.
 
Wat kunt u zelf doen?
  1. Informeer uw patiënten en stimuleer ze om daadwerkelijk toestemming te geven aan het ziekenhuis. 
  2. Controleer of de samenstelling van uw waarneemgroep is veranderd en geef wijzigingen door op het aanvraagformulier. Vermeld dat het om een aanpassing gaat.
Vragen over dit onderwerp kunt u stellen aan Sandra Schoenmakers (s.schoenmakers@asz.nl of 078-654 1715). 

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2018NovemberVerandering inzage Zorgverlenersportaal
Naar boven