Nieuwe afdeling MDL op Zwijndrecht binnenkort geopend

 Inclusief volledig geoutilleerd scopiecentrum

Het afgelopen half jaar werden er op locatie Zwijndrecht geen endoscopieën verricht, in verband met de verbouwing van de afdeling MDL op deze locatie. Die klus zit er bijna op, begin mei kunnen patiënten bij een gloednieuwe afdeling MDL terecht voor endoscopie en polikliniekbezoek. Optimale MDL-zorg dichtbij huis dus.

“Tijdens de verbouwing zijn de twee bestaande scopiekamers op locatie Zwijndrecht volledig opnieuw ingericht met up-to-date apparatuur. Erbij gekomen zijn twee polikliniekkamers, een eigen wachtruimte en extra uitslaapmogelijkheid,” zegt MDL-arts Wim van de Vrie. “Dankzij deze uitbreiding kan de aanwezigheid van de MDL-artsen op Zwijndrecht toenemen. Bovendien gaat de colonscreening in het kader van het landelijke bevolkingsonderzoek grotendeels op deze locatie plaatsvinden; voor intake en scopieën is de nieuwe afdeling uitstekend geoutilleerd. Zwijndrecht is de ideale locatie voor top MDL-zorg dichtbij huis.”

Kwaliteit gegarandeerd
Niet alleen de apparatuur is high tech, ook het reinigingssysteem van de scopen voldoet in alle opzichten aan de nieuwste eisen van de Inspectie. “Daarmee kunnen we instaan voor de kwaliteit van onze endoscopieën. De nieuwe afdeling is dichtbij de ingang van het ziekenhuis gesitueerd – vooral voor patiënten is dat prettig. De scopiekamers bevinden zich op dezelfde plek als voorheen; voor de wachtruimte en polikamers is deels gebruik gemaakt van de ruimte die de voormalige koffiecorner van Sodexo in gebruik had.”

Feestelijke opening 19 mei a.s.
De oplevering van de nieuwe afdeling staat deze maand gepland; begin mei vinden de eerste scopieën plaats. Op 19 mei aanstaande wordt de afdeling feestelijk geopend, natuurlijk bent u hierbij van harte welkom. Een uitnodiging daartoe ontvangt u binnenkort.