Gezocht: Kritische blik bij bouwen website

Het Albert Schweitzer ziekenhuis krijgt een nieuwe website. Wij zijn op zoek naar patiënten en hun naasten die ons willen adviseren bij het maken van deze website.

Wie ziek is of een naaste begeleidt die ziek is, wil snel en gemakkelijk de weg kunnen vinden. In het ziekenhuis, maar ook in het oerwoud van informatie daar omheen. De nieuwe website van het ziekenhuis moet patiënten en hun naasten daarbij gaan helpen.

Wij missen u!
Een team van deskundigen is momenteel druk bezig met de eerste ontwerpen. Maar wij missen uw ervaring en kennis als patiënt, als bezoeker of als mantelzorger. Alleen u kunt ons vertellen welke informatie u mist of wanneer het juist te veel wordt. U weet wanneer we te ingewikkeld worden en hoe het begrijpelijker kan.

Wat verwachten we van u?
U hoeft geen speciale kennis te hebben van websites en/of informatievoorziening. De bedoeling is juist dat u vanuit uw eigen beleving met ons meekijkt. Ook leeftijd, achtergrond of opleiding is niet belangrijk. Wel zoeken we mensen met een kritische blik die graag hun mening geven.

Zo gaan we het doen:
De bedoeling is dat we tijdens het najaar met een klein groepje één of twee keer een dagdeel bij elkaar komen. We maken er een gezellig en gevarieerd programma van waarbij we (delen) van de website presenteren, uw mening vragen bij het maken van soms lastige keuzes en u de website ook al gaat testen om te kijken of informatie makkelijk te vinden is.

En dit krijgt u ervoor terug:
Al dat testen, nadenken en adviseren wisselen we af met een gezellige lunch en een interessante rondleiding door het ziekenhuis waarbij u een kijkje achter de schermen krijgt. De data staan nog niet vast maar uiteraard krijgt u dit ruim van tevoren te horen. Waarschijnlijk zal dit eenmaal op een doordeweeks dag en eenmaal op een zaterdag zijn.

Doe mee en stuur een mailtje!
Wilt u meehelpen om een mooie website te bouwen waar patiënten en bezoekers écht iets aan hebben? Stuur dan een mailtje naar voorlichting@asz.nl