Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kan iedereen zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die het basispakket niet vergoedt. Bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering, heeft men de keuze uit een naturapolis, een restitutiepolis of een budgetpolis.

Welke zorgverzekeraar hebben een contract met ons ziekenhuis?
Elk jaar sluiten zorgverzekeraars op basis van kwaliteit en kosten contracten met zorgaanbieders. Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft met deze zorgverzekeraars (en de verschillende bijhorende labels) afspraken gemaakt voor het jaar 2017.

Dit betekent niet dat voor elke verzekering of polis die u afsluit bij onderstaande verzekeraars, u ook automatisch verzekerd bent van zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Lees daarom altijd heel goed de polisvoorwaarden na!

Verschillen in verzekering of polis gelden niet voor spoedeisende zorg. Als iemand acuut behandeld moet worden, dan is het mogelijk om naar elk ziekenhuis of elke huisartsenpost te gaan, ongeacht hoe u verzekerd bent.

Meer informatie over hoe de zorgverzekering werkt, vindt u op deze website van de overheid

Budget of selectieve polis
Let op: Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft voor 2017 alleen een contract voor deze budgetpolis met Zilveren Kruis afgesloten. U kunt in ons ziekenhuis behandeld worden, maar u moet een deel zelf betalen. Alleen spoedeisende hulp en de daarna volgende vervolgzorg wordt volledig vergoed. Ook verloskundige zorg, IVF en zorg bij (terug)verwijzing uit academisch ziekenhuis of door specialist van een voor u gecontracteerd ziekenhuis worden vergoed.

Bent u verzekerd in het buitenland?
Heeft u een buitenlandse zorgverzekeraar dan kunt u proberen om een (deel van de ) rekening vergoed te krijgen. Er wordt een zogenaamd ‘passantentarief’ in rekening gebracht.

Bent u niet verzekerd?
Als u niet verzekerd bent, krijgt zelf de rekening van uw behandeling. U moet deze dan zelf betalen.