Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kan iedereen zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die het basispakket niet vergoedt. Bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering, heeft men de keuze uit een naturapolis, een restitutiepolis of een budgetpolis.

Welke zorgverzekeraar hebben een contract met ons ziekenhuis?
Elk jaar sluiten zorgverzekeraars op basis van kwaliteit en kosten contracten met zorgaanbieders. Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft met deze zorgverzekeraars (en de verschillende bijhorende labels) afspraken gemaakt.

Dit betekent niet dat voor elke verzekering of polis die u afsluit bij onderstaande verzekeraars, u ook automatisch verzekerd bent van zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Lees daarom altijd heel goed de polisvoorwaarden na! 

Verschillen in verzekering of polis gelden niet voor spoedeisende zorg. Als iemand acuut behandeld moet worden, dan is het mogelijk om naar elk ziekenhuis of elke huisartsenpost te gaan, ongeacht hoe u verzekerd bent.

Meer informatie over hoe de zorgverzekering werkt, vindt u op deze website van de overheid

Bent u niet verzekerd?
Als u niet verzekerd bent, krijgt zelf de rekening van uw behandeling. U moet deze dan zelf betalen.

Bent u verzekerd in het buitenland?
Heeft u een buitenlandse zorgverzekeraar dan kunt u proberen om een (deel van de ) rekening vergoed te krijgen. Er wordt een zogenaamd ‘passantentarief’ in rekening gebracht.

In het schema hieronder ziet u wanneer een onderzoek of behandeling wordt vergoed.