Multidisciplinair sportspreekuur

Per 1 april 2021 werkt Frank Loeffen als sportarts in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Frank is bewegingswetenschapper en als sportarts opgeleid in het OLVG, gevolgd door een fellowship op Papendal. De doelgroep waarmee hij nu werkt, varieert van chronische zieken tot topsporters. Dit omvat de conservatieve blessurezorg, alsmede de analyse van inspanningsgebonden klachten en/of begeleiding van chronisch zieken met beweegarmoede (met behulp van ademgasanalyse).

Bij de behandeling werkt Frank intensief samen met partners in de beweegzorg. Elke donderdagochtend zal een gezamenlijk blessurespreekuur worden gehouden met orthopedische chirurgen Mikel Reilingh, Pieter Van der Woude of Olivier van der Meijden. Verder zal hij samen met de longartsen de post-Covidzorg verzorgen.

De genoemde zorg valt onder de basisverzekering en vereist een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Naast de werkzaamheden in het Albert Schweitzer ziekenhuis, is hij ook teamarts voor het Nederlands Basketbal Team.

U bent nu hier

HomepageOrthopedisch CentrumNieuwsMultidisciplinair sportspreekuur
Naar boven