Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Zwijndrecht: 1 september tot 1 november 2019, Gekke Bekken expositie Maartje Balkestein

Maartje Balkestein, studente aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den-Haag, verzorgt in de zomermaanden foto-exposities voor locaties Dordwijk en Zwijndrecht.

Het project is losjes geïnspireerd op de portretserie Close-Up van Martin Schoeller, beter bekend onder de naam Big Heads. Maartje kiest er bij haar project bewust voor om foto’s te maken van ziekenhuismedewerkers, dus géén modellen of acteurs, maar 'echte mensen'! Door de vrolijke en komische portrettenreeks, worden ziekenhuismedewerkers in een ander daglicht gezet. Ook leidt het de patiënten en bezoekers even af van het ziek zijn en hun zorgen.

“Het ziekenhuis is een plek waar we de mooiste en diepste punten in ons leven meemaken. Het is een geladen plek vol emoties waar vooral het leven centraal staat. Ik wilde zorgen voor iets luchtigs, iets vrolijks, waar je van moet lachen!”, legt Maartje Balkestein uit.

De foto’s zijn van 19 juli tot 1 september te zien op locatie Dordwijk en van 1 september tot 1 november in de fotogang op locatie Zwijndrecht.

U bent nu hier

HomepageOver onsKunst in het ziekenhuisExpositiesZwijndrecht: 1 september tot 1 november 2019, Gekke Bekken expositie Maartje Balkestein
Naar boven