Expositie Zwijndrecht najaar 2018

Expositie 'Expansion'  en 'Taste Collection'van Marianne Gravendeel 
15 september t/m 15 november 2018
locatie Zwijndrecht

Marianne Gravendeel is meer dan 30 jaar kunstdocent, rondleidster Kunstrondje Dordt, organiseert in de Dordtse kunst- en cultuurwereld evenementen voor stichting DOCK en stichting Dordttalk, presenteert het TV kunstprogramma 'Art & Dordt', fotografeert en schildert.


 

Expansion
Marianne schildert met acrylverf op grote canvasdoeken. De onderwerpen zijn levensecht uitgebeeld, een vergroting van de werkelijkheid.
De naam 'Expansion' is gebaseerd op de uitdijing van zowel de onderwerpen van de schilderijen als de werkelijkheid waarin we leven, de mensheid die alsmaar groeit, het heelal dat alsmaar uitdijt.

Taste Collection
Natuurproducten en voedingsmiddelen zijn altijd een bron van interesse geweest.
Haar ouders hadden een delicatessenzaak en een reformhuis, ze is dus van kinds af aan met eten, (natuur)voeding, levensmiddelen geconfonteerd en daar ligt ook een passie.
Marianne: 'De natuur brengt producten voort die de mens nooit kan evenaren; al zijn we in staat om te modificeren en te veredelen, de kern is toch het product wat de natuur ons oorspronkelijk geschonken heeft, en daar maak ik een diepe buiging voor.
ik schilder ze in ootmoed, ik ben een natuuraanbidder.'

Vruchten, noten, groenten zijn zodanig afgebeeld dat ze de realiteit ontstijgen, de grootte zorgt voor een ietwat grotesk effekt, de smakelijkheid, glans en sappigheid van de vruchten/ groenten spreken daardoor nog meer tot de verbeelding.

Smaak
Onderdeel van deze 'Taste Collection' zijn de proevende monden, die etenswaren op een bepaalde manier proeven, bijten, likken enz. Het geeft een vervreemdend effect doordat de groottes onderling niet meer echt kloppen maar toch hyperrealistisch zijn, de Popartachtige benadering en het kleurrijk realisme maken het geheel dubbelzinnig sensueel.

De smaken die nu te zien zijn:
Bittersweet (Grapefruit)
The Sweetest Sweet (Kers)
Salty Sweet (Tomaat)
Creamy Umami (Parmesan)
Salty Umami (Olijf)

Contact
Bel: 0653441822
Mail naar: mgravendeel@hotmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/marianne.gravendeel
LinkedIn: https: //www.linkedin.com/in/marianne-gravendeel-478b2313/
Twitter: https://twitter.com/girlkunstje
Pinterest: https://nl.pinterest.com/mgravendeel/