Geslaagde Open dag jubilerend Zwijndrecht

Met een geschat bezoekersaantal van 3.000 was de Open Dag op locatie Zwijndrecht afgelopen zaterdag een groot succes. Met de dag is het 25-jarig bestaan van het ziekenhuis in Zwijndrecht gevierd. Bekijk hier de foto's.

Kinderen in doktersjas
Voor de vele honderden kinderen die langskwamen, was er veel te doen. Bij de ingang kregen ze direct een doktersjas aan (er zijn er zo’n 1500 uitgedeeld!) zodat ze als ‘echte artsen’ het ziekenhuis in konden. Ze vermaakten zich onder meer met het laten ingipsen van hun arm (in totaal 600 armpjes, goed voor een kilometer gips), het laten maken van een röntgenfoto van pop of knuffel, knutselen en schminken. Ze kregen OK-mutsen, pennen, buttons, ‘lekkere pillen’ en konden grabbelen en handtekeningen verzamelen van BN’ers.

Leerzamen activiteiten
Ook waren er volop serieuze en leerzame activiteiten. Door de beperkte openstelling van functies en afdelingen in het weekend, konden dit jaar ook afdelingen zoals de OK en AZA hun deuren openstellen. Bij de ruim 30 kramen en afdelingen die meededen aan de dag, konden bezoekers een uniek kijkje in de operatiekamer nemen, live meekijken bij een ingreep door de dermatoloog, een ambulance van binnen zien, leren reanimeren en verdachte plekjes op de huid laten checken.

200 medewerkers in touw
Op de dag zelf waren ruim 200 medewerkers en vrijwilligers de hele dag in touw om de Open Dag mogelijk te maken. Zij zorgden ervoor dat alles veilig verliep, alles er mooi aangekleed uitzag én dat de locatie aan het eind van de dag weer netjes achterbleef.