Informatiebijeenkomsten tijdens glaucoomweek in Albert Schweitzer ziekenhuis

12 februari 2024

Glaucoom is een sluipende beschadiging van de oogzenuw, die vaak ongemerkt uitval veroorzaakt van een steeds groter deel van het gezichtsveld (zie foto onder). Tijdens de Wereld Glaucoom Week organiseert de afdeling Oogheelkunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis informatiebijeenkomsten over glaucoom en een druppelinstructieochtend.

Twee algemene informatiebijeenkomsten vinden plaats op maandag 11 maart om 13.00 uur op de ziekenhuislocatie Zwijndrecht (kapel) en op dinsdag 12 maart om 9.00 uur op de locatie Dordwijk (auditorium). Deze sessies zijn bedoeld voor patiënten, hun naasten, mensen bij wie glaucoom in de familie voorkomt en andere belangstellenden. Een oogarts vertelt over glaucoom en beantwoordt vragen.

Ervaringsdeskundige
Op woensdag 13 maart om 10.00 uur geeft de Oogvereniging Nederland glaucoomvoorlichting op de locatie Dordwijk (auditorium). Hier komt ook een ervaringsdeskundige vertellen over leven met glaucoom. Op vrijdag 15 maart vanaf 13.00 uur is er druppelinstructie voor mensen die glaucoom hebben en zich willen verdiepen in het correct toedienen van de druppels die ze hiervoor gebruiken. Dit is op de locatie Zwijndrecht (kapel). Voor alle bijeenkomsten is aanmelden nodig. Dit kan door het sturen van een e-mail met naam, aantal personen en de gewenste bijeenkomst naar oogevenementen@asz.nl.

Tijdige herkenning
Glaucoom wordt in het Albert Schweitzer ziekenhuis behandeld binnen de Helene Schweitzer kliniek, centrum voor planbare zorg op de locatie Zwijndrecht. In Nederland worden bijna 100.000 mensen behandeld wegens glaucoom. Vermoedelijk nog eens 100.000 mensen hebben glaucoom zonder dat ze dat weten. Glaucoom begint meestal na het veertigste levensjaar. Uiteindelijk kan glaucoom zonder behandeling leiden tot permanente blindheid. Tijdige herkenning is dus belangrijk en daarbij helpt goede informatie.

(Foto: Shutterstock.)

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2024FebruariInformatiebijeenkomsten tijdens glaucoomweek in Albert Schweitzer ziekenhuis
Naar boven