Vier voorlichtingssessies over oogaandoeningen tijdens de Week van het Oog

8 september 2023

Wie meer wil weten over uiteenlopende oogaandoeningen, kan terecht bij een reeks bijeenkomsten in het Albert Schweitzer ziekenhuis tijdens de Week van het Oog vanaf 9 oktober. Er zijn diverse boeiende presentaties over oogproblemen waar veel mensen mee te maken krijgen: staar, glaucoom, maculadegeneratie en hangende oogleden.

De voorlichting is bedoeld en geschikt voor patiënten die al te kampen hebben met ongemakken en hun naasten, maar zeker ook voor mensen bij wie oogziekten in de familie voorkomen en algemeen belangstellenden. 

  • Staar is het onderwerp van de eerste bijeenkomst, op maandag 9 oktober van 9.30 tot 11.00 uur in het auditorium van de locatie Dordwijk.
  • Glaucoom staat op het programma op dinsdag 10 oktober van 9.30 tot 11.00 uur in de kapel op de locatie Zwijndrecht.
  • Maculadegeneratie – de achteruitgang van het netvlies, waardoor vlekken en vervormingen in het gezichtsveld optreden – wordt besproken op woensdag 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in het auditorium van de locatie Dordwijk.
  • De Week van het Oog eindigt op donderdag 12 oktober van 9.30 tot 11.00 uur met een inloopspreekuur over ooglidcorrecties op de polikliniek oogheelkunde van de Helene Schweitzer kliniek in het ziekenhuis in Zwijndrecht. De arts geeft hier advies op maat. Een ooglidcorrectie valt meestal niet onder verzekerde zorg.

Aanmelden
Voor alle bijeenkomsten is aanmelden nodig. Dit kan door het sturen van een e-mail naar oogevenementen@asz.nl, onder vermelding van naam, aantal bezoekers en de gewenste bijeenkomst. De voorlichting is kosteloos, vrijblijvend en algemeen van aard. Wie een consult wil in verband met oogklachten, heeft daarvoor een verwijzing van de huisarts nodig.

Bewustwording
De themaweek speelt zich af rondom ‘World sight day’ op 12 oktober, een bewustwordingsdag van het wereldwijde genootschap ter voorkoming van blindheid. Goede voorlichting kan in veel situaties de verslechtering van de ogen afremmen. Er zijn steeds meer methoden en technieken waarmee aandoeningen vroegtijdig te herkennen en te bestrijden zijn.

De polikliniek Oogheelkunde verwelkomt u graag!

(Afbeelding: Shutterstock.)

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2023SeptemberVier voorlichtingssessies over oogaandoeningen tijdens de Week van het Oog
Naar boven