Niet-complexe, planbare operaties gebundeld onder nieuwe naam: Helene Schweitzer kliniek

13 april 2023

Met trots presenteren wij een nieuw lid van de familie Schweitzer binnen ons ziekenhuis! De Helene Schweitzer kliniek gaat op 22 mei 2023 feestelijk open op de locatie Zwijndrecht.

In dit centrum brengen wij een groot aantal niet-complexe operaties samen, die goed te plannen zijn en waarbij geen of slechts een korte opname nodig is. U doorloopt het zorgproces vlot en met veel persoonlijke aandacht. Helene Schweitzer was de vrouw van onze naamgever Albert Schweitzer en de moeder van Rhena Schweitzer, naar wie ons geboortecentrum vernoemd is.

(De tekst gaat verder onder de illustratie.)

Bij de nieuwe formule van de Helene Schweitzer kliniek horen ook een eigen beeldmerk en uitstraling. 

Bij ons bent u zo geholpen
Het ziekenhuis in Zwijndrecht is al vele jaren een geliefde locatie voor zowel patiënten als medewerkers: makkelijk te bereiken, overzichtelijk en met een gastvrije sfeer. De kleinschaligheid gaat wonderwel samen met hypermoderne faciliteiten en een goede doorstroming. Zelfs midden in de coronaperiode konden wij op de operatiekamers in Zwijndrecht veel patiënten blijven helpen, terwijl elders de planbare zorg stil lag. Dit alles maakt de Helene Schweitzer kliniek tot dé plek voor minder complexe ingrepen, waar onze zorg altijd door kan gaan. Bij ons bent u zo geholpen!

Nieuw maar ook vertrouwd
De Helene Schweitzer kliniek wordt onderdeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Zwijndrecht. De vertrouwde ziekenhuisnaam blijft in Zwijndrecht gewoon bestaan. De poliklinische zorg, onderzoeken, bloedafname enzovoort gaan hier door zoals u dat gewend bent. Onder de nieuwe naam wordt een groot aantal niet-complexe operaties samengebracht. De expertise, betrouwbaarheid en backup die horen bij een topklinisch ziekenhuis zijn intussen altijd dichtbij.

Acht specialismen
De specialismen KNO, Oogheelkunde, Plastische chirurgie en Orthopedie gaan met bijna al hun operaties over naar de Helene Schweitzer kliniek. Voor een polikliniekbezoek aan deze specialismen kunt u ook op de andere locaties terecht, maar de behandeling of operatie vindt plaats in Zwijndrecht. Van de specialismen Chirurgie, Gynaecologie, Pijnbehandelcentrum en Urologie gaat een aantal specifieke behandelingen naar de Helene Schweitzer kliniek. Uiteraard wordt u hier als patiënt tijdig en uitgebreid over geïnformeerd. Alle grote, complexe en acute operaties blijven plaatsvinden in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk.

Op 22 mei maken we meer bekend en presenteren we de speciale website van de Helene Schweitzer kliniek!

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2023AprilNiet-complexe, planbare operaties gebundeld onder nieuwe naam: Helene Schweitzer kliniek
Naar boven