Albert Schweitzer ziekenhuis versoepelt coronaregels nog niet op 25 september

21 september 2021

Vanaf zaterdag 25 september is anderhalve meter afstand houden in Nederland niet meer verplicht. Op die dag wordt ook een coronatoegangsbewijs verplicht in onder meer de horeca. In het Albert Schweitzer ziekenhuis verandert op dat moment niets. Wij vragen u om voorlopig nog anderhalve meter afstand te houden en om bij binnenkomst gezondheidsvragen te beantwoorden. Naar een QR-code of testbewijs vragen wij niet.

Ziekenhuizen maken hun eigen beleid en volgen allereerst de richtlijn van de Federatie Medisch Specialisten. Versoepelen gebeurt in deze richtlijn pas vanaf de alarmeringsfase ‘zorgelijk/waakzaam’. Op dit moment bevindt de regio Zuid-Holland Zuid zich nog in de fase ‘zeer ernstig’ wegens het hoge aantal besmettingen. Hier komt bij dat zich in het ziekenhuis altijd mensen bevinden met een kwetsbare gezondheid. We houden daarom alles nog even zoals het nu is.

Gezondheidsvragen en looproutes
Vrijwilligers zullen u bij binnenkomst voorlopig blijven vragen om bij de hiervoor bedoelde zuilen vragen te beantwoorden over uw gezondheid. Eventuele klachten die u op dit moment heeft, zijn namelijk mede bepalend voor de veiligheid in het ziekenhuis. De looproutes in één richting blijven bestaan en de bezoekregeling blijft nog beperkt. Daar waar anderhalve meter afstand bewaren niet lukt bij het verlenen van zorg, draagt de zorgverlener een mondneusmasker of faceshield.

Later dit jaar, wanneer hopelijk het aantal besmettingen is afgenomen, bekijken wij in overleg met andere ziekenhuizen in de regio of we afstappen van de anderhalve meter afstand en de andere maatregelen. Wij adviseren u om goed op uw gezondheid te blijven letten en om u bij griepachtige klachten te laten testen op corona, volgens de adviezen van de rijksoverheid.

Veel dank voor uw begrip en medewerking!

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2021SeptemberAlbert Schweitzer ziekenhuis versoepelt coronaregels nog niet op 25 september
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in