Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Albert Schweitzer ziekenhuis versoepelt coronamaatregelen per 26 juni: geen mondkapjes meer

24 juni 2021

Tegelijk met de versoepelingen in de samenleving op zaterdag 26 juni, schrapt ook het Albert Schweitzer ziekenhuis op die datum drie belangrijke coronamaatregelen.

Mondkapjes

  • Het dragen van een mondkapje is voor patiënten en bezoekers in de ziekenhuisgebouwen vanaf 26 juni niet meer nodig. Het blijft op vrijwillige basis wel toegestaan.
  • Als het niet lukt om anderhalve meter afstand te bewaren tussen een patiënt en een ziekenhuismedewerker, dan draagt de ziekenhuismedewerker een mondneusmasker of faceshield.
  • Personeel draagt een mondneusmasker bij alle medische handelingen waarvoor dit altijd al vereist was.

Bezoek
Het aantal toegestane bezoekers per opgenomen patiënt gaat op 26 juni van één per dag naar twee per dag. Eén bezoeker tegelijk mag bij de patiënt zijn. Wisselen van bezoeker moet gebeuren buiten de verpleegafdeling. (Let op: sommige afdelingen hebben afwijkende bezoekregels.)

Restaurants
De restaurants op de ziekenhuislocaties Dordwijk en Zwijndrecht zijn vanaf 26 juni weer toegankelijk voor patiënten en bezoekers, binnen de geldende openingstijden en met het in acht nemen van anderhalve meter afstand en de regels die gelden voor de horeca.

Andere maatregelen blijven
Alle andere maatregelen en de inrichting van de gebouwen blijven voorlopig van kracht. Dit geldt onder meer voor:

  • het houden van anderhalve meter afstand (behalve bij vluchtig passeren)
  • het beantwoorden van gezondheidsvragen online of bij de entree, voorafgaand aan een bezoek aan het ziekenhuis
  • de looproutes met eenrichtingsverkeer
  • het maximale aantal mensen per lift of draaideur

Deze beperkingen blijven van kracht omdat onze regio nog steeds een relatief hoog aantal besmettingen heeft. Ze worden de komende maanden in fases afgebouwd, naarmate het aantal besmettingen daalt en de rijksoverheid ook verder versoepelt.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis hoopt dat patiënten en bezoekers met de aanpassingen weer meer vrijheid in het ziekenhuis ervaren. We vertrouwen erop dat iedereen zich blijft inspannen voor het houden van voldoende afstand. We danken iedereen hartelijk voor de welwillende medewerking aan alle maatregelen sinds maart 2020!

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2021JuniAlbert Schweitzer ziekenhuis versoepelt coronamaatregelen per 26 juni: geen mondkapjes meer
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in