Corona: bekijk onze maatregelen

Patiënten met een darmaandoening gaan samen zestien keer wandelen

17 februari 2021

Wegens de toename van het aantal coronagevallen en de onverminderd strikte maatregelen, is IBD Fit helaas uitgesteld. De geregistreerde belangstellenden worden op de hoogte gehouden over wanneer de activiteit alsnog kan doorgaan!

______________________________________

Bewegen past in een gezonde levensstijl, maar met een chronische darmaandoening zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (ook bekend als IBD, Inflammatory Bowel Disease) kan het lastig zijn om voldoende beweging te krijgen. Daarom helpt het Albert Schweitzer ziekenhuis patiënten met deze aandoeningen op weg door samen te gaan wandelen.

Patiënten kunnen samen met het behandelteam van de afdeling Maag-Darm-Leverziekten (MDL), met een sportcoach en met lotgenoten de uitdaging aangaan om dit voorjaar zestien weken achtereen een uur te wandelen. Het initiatief heet IBD Fit. Verpleegkundig specialist Thea Korpershoek: “Elk niveau of tempo is welkom, de conditie komt vanzelf. Er is een toilet in de buurt, wat voor deze patiëntencategorie erg belangrijk is. Meedoen is gratis, parkeren ook.”

(De tekst gaat verder onder de video.)

Goede gewoonte
Op de atletiekbaan bij de Reeweghal in Dordrecht staat vanaf dinsdag 30 maart wekelijks van 17.30 tot 18.30 uur een groep enthousiaste MDL-medewerkers klaar. “Beweging geeft meer grip op de aandoening”, vertelt Korpershoek. “Ook blijkt beweging vele positieve effecten te hebben op klachten als vermoeidheid en somberheid. We hopen en denken dat deelnemers de goede gewoonte na afloop van de zestien weken – eventueel met hun nieuwe wandelkennissen – in ere houden.”

Meer informatie
Een vrijblijvende, digitale informatiebijeenkomst over IBD Fit vindt plaats op dinsdag 9 maart vanaf 17.30 uur. Inschrijven kan op deze website (< klik hier). Daar is ook meer informatie te vinden.

Op de foto: v.l.n.r. initiatiefnemer Aleida Beukema, verpleegkundig specialist Thea Korpershoek en MDL-arts Vincent de Jonge hebben er al zin in. De foto is genomen vóór corona; vorig jaar moest het nieuwe initiatief worden uitgesteld.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2021FebruariPatiënten met een darmaandoening gaan samen zestien keer wandelen
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in