Bericht over uitgestelde, niet-spoedeisende operaties en over sluitingen tijdens de feestdagen

21 december 2021

Het aantal opgenomen coronapatiënten in ons ziekenhuis vlakt iets af, maar nog steeds is een relatief groot aantal van hen zeer ziek. Daarom handhaven wij het verhoogde aantal van twintig IC-bedden in elk geval tot na de lockdown die afgelopen zondag is ingegaan. Dit heeft tot gevolg dat alle uitgestelde, niet-spoedeisende operaties op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht op z’n vroegst vanaf 17 januari weer op gang komen.

Het personeel van acht tijdelijk gesloten operatiekamers (vier in Dordrecht en vier in Zwijndrecht) blijft namelijk nodig op de IC en elders in de drukke acute en intensieve zorg. Spoed- en niet-uitstelbare operaties gaan door. Vier operatiekamers in Dordrecht blijven daarvoor open. Ook onderzoeken en poliklinische consulten gaan zonder tegenbericht door. Consulten vinden gedurende de lockdown weer vaker digitaal of telefonisch plaats. Patiënten krijgen hierover bericht.

Sluitingen
Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag vallen dit jaar in het weekeinde en zorgen dus voor vrijwel geen afwijkingen van openingstijden in het ziekenhuis. Er zijn twee uitzonderingen op de normale gang van zaken op zaterdag:

  • Op zaterdag 25 december en zaterdag 1 januari is de Bloedafname op de locatie Dordwijk gesloten
  • Op zaterdag 25 december en zaterdag 1 januari is de Poliklinische Apotheek gesloten

Bezoek
Per opgenomen patiënt is één bezoeker per dag toegestaan (dezelfde persoon gedurende een hele dag, wisselen is niet toegestaan).

We wensen iedereen ondanks alle beperkingen en onzekerheden, gezellige, gezonde en veilige feestdagen toe!

FOTO MANDY SHARABANI

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2021DecemberBericht over uitgestelde, niet-spoedeisende operaties en over sluitingen tijdens de feestdagen
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in