Vliegende start voor thuismonitoring vanaf poliklinieken

8 januari 2021

Drie specialismen uit het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn in de voorbije maand van start gegaan met thuismonitoring vanaf de polikliniek: Cardiologie, Interne Geneeskunde en Longgeneeskunde. Op dit moment volgen zij gezamenlijk al ruim zestig patiënten op afstand.

De gezondheidssituatie van chronische patiënten met hartfalen, hypertensie en COPD/astma wordt voortaan grotendeels thuis in de gaten gehouden. Dat gebeurt met de Luscii-app, het systeem dat ook wordt ingezet bij de thuismonitoring van COVID-19-patiënten die daardoor met vervroegd ontslag kunnen.

Wij denken dat het op afstand monitoren van chronische patiënten veel toekomst heeft. Het doel ervan is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor de patiënt. Hij of zij beantwoordt korte vragen en vult een aantal meetgegevens in, die de betrokken zorgverleners kunnen inzien. Zo kan eerder worden gereageerd op veranderingen in de gezondheidssituatie.

Hierdoor hoeven patiënten minder vaak naar de polikliniek te komen. Op de langere termijn kunnen SEH-bezoeken en opnames hopelijk worden voorkomen. Daarnaast ervaart de patiënt meer eigen regie over zijn of haar situatie. De thuismonitoring vindt plaats in samenwerking met de zorgverzekeraars CZ en VGZ en leverancier Luscii van de app.

Een van de drie Thuismonitoringteams, in dit geval dat van de polikliniek Longgeneeskunde.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2021JanuariVliegende start voor thuismonitoring vanaf poliklinieken
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in