Annemiek Rutters per 1 april lid Raad van Bestuur in Albert Schweitzer ziekenhuis

11 januari 2021

Annemiek Rutters volgt op 1 april Anneke Sanderse op als lid van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Nu is zij nog directeur bij Erasmus MC-Sophia.

Rutters heeft zowel geneeskunde als bedrijfskunde gestudeerd en vervulde eerder diverse functies in zowel de zorgsector als het bedrijfsleven. Daarmee heeft zij brede ervaring opgebouwd met het samenbrengen van kwaliteit en bedrijfsvoering en met innovatie van zorgprocessen.

Voorzitter Peter van der Meer verwelkomt Rutters met plezier in de Raad van Bestuur. "Zij past uitstekend bij ons mooie ziekenhuis. Ze heeft een enorme toewijding voor de patiënt en medewerker, is resultaatgericht en verbindend en kent de ziekenhuiswereld erg goed. Haar netwerk en ervaring uit haar huidige functie in het Erasmus MC zijn erg gunstig voor onze relatie met de academie. Annemiek is meer dan welkom!"

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft in de beleving van Rutters een uitstekende reputatie. "Ik hoor en zie veel over dit ziekenhuis en dat straalt altijd ambitie en kwaliteit uit. Het streven om een van de beste ziekenhuizen van Nederland te zijn spreekt mij enorm aan. Ik kijk er erg naar uit om daaraan bij te dragen en van start te gaan."

Anneke Sanderse vertrekt per 1 maart uit de Raad van Bestuur en uit het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ze heeft haar functie dan ruim vijf jaar vervuld, zoals ze zich vooraf had voorgenomen. Sanderse wil het drukke, fulltime werk neerleggen en zich richten op andere, persoonlijke activiteiten en op minder grote nevenfuncties. “Ik blijf tot mijn laatste werkdag op 11 februari met ongelofelijk veel plezier en met hoofd, hart en ziel deze mooie functie vervullen.”

Het andere lid van de driekoppige Raad van Bestuur is sinds 1 mei 2020 Diederik Zijderveld.

Annemiek Rutters.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2021JanuariAnnemiek Rutters per 1 april lid Raad van Bestuur in Albert Schweitzer ziekenhuis
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in