Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Zes medewerkers ASz coronapositief na personeelsbijeenkomst

24 september 2020

Hoe bewust we ons als zorgverleners ook zijn van de risico's op coronabesmetting en hoezeer we ook de regels in acht nemen, toch heeft zich waarschijnlijk vrijdag jl. op onze locatie Zwijndrecht een brede verspreiding van het virus voorgedaan onder ziekenhuispersoneel.

Zes zorgverleners die aanwezig waren op de afscheidsbijeenkomst van afdeling F hebben deze week klachten gekregen en zijn vervolgens positief getest op corona. Het staat niet vast, maar is wel zeer aannemelijk dat de besmetting tijdens de bijeenkomst heeft plaatsgevonden.

Alle circa dertig aanwezigen in de kapel waren medewerkers van de verpleegafdeling Cardiologie/Interne Geneeskunde. Deze afdeling is aan het begin van de corona-uitbraak gesloten en gaat niet opnieuw open op deze locatie, vandaar het afscheid. De coronapositieve medewerkers zijn niet aan het werk. De genoemde medische specialismen hebben nu te maken met een plots verhoogde uitval van personeel, bij een toch al relatief hoog ziekteverzuim. Zij nemen maatregelen om de patiëntenzorg zo ongehinderd mogelijk en veilig te laten doorgaan.

Iedereen die op de afscheidsbijeenkomst aanwezig was, krijgt een oproep om zichzelf te monitoren en zich bij het ontstaan van klachten onmiddellijk te laten testen. Preventief testen is in deze situatie volgens de richtlijnen niet nodig, wie zonder klachten is kan doorwerken. Alle patiënten die met de betrokken zorgverleners in contact zijn geweest, zijn in kaart gebracht en hebben woensdag al bericht ontvangen over hoe te handelen.

De Raad van Bestuur heeft per direct de versoepeling van de regels voor bijeenkomsten teruggedraaid. Bijeenkomsten die niet zorggerelateerd zijn worden geannuleerd. Voor collegiaal overleg geldt net als in het voorjaar weer het dringend advies om dit digitaal te laten plaatsvinden; als dit echt niet kan, dan alleen met strikte inachtneming van de afstandsregels. Wij grijpen het incident in Zwijndrecht aan om ons ook zelf nóg bewuster te zijn van de noodzaak van de maatregelen.


Foto: Shutterstock.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2020SeptemberZes medewerkers ASz coronapositief na personeelsbijeenkomst
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in