Met de 'Health Monitor' meten we de gezondheidsbeleving van patiënten

16 juli 2020

Iedereen ervaart ziekte en gezondheid op zijn of haar eigen manier en dit kan door de tijd heen veranderen. Om patiënten zorg op maat te kunnen bieden, zijn we in het Albert Schweitzer ziekenhuis gestart met een tool, de ‘Health Monitor’. Hiermee wordt de gezondheidsbeleving van patiënten gemeten.

De film hieronder geeft daarover meer informatie.

We zijn begonnen bij patiënten met bepaalde vormen van bloed- en lymfklierkanker. Zij krijgen bij de start van de behandeling zes eenvoudige vragen voorgelegd over hun gezondheidsbeleving. Met behulp van de antwoorden krijgen alle betrokken zorgverleners een beeld van de controle en acceptatie die de patiënt ervaart. Hiermee kunnen zij de ondersteuning naast de medische behandeling optimaal afstemmen op de individuele behoeften van de patiënt.

De vragen worden elke maand opnieuw gesteld, waardoor veranderingen in de beleving van de patiënt inzichtelijk worden. Hoe beter we de gezondheidsbeleving van de patiënt kennen, hoe beter het zorgteam vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis de patiënt kan ondersteunen!
 

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2020JuliMet de 'Health Monitor' meten we de gezondheidsbeleving van patiënten
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in