Corona: bekijk onze maatregelen

Poliklinische spreekuren (langzaam) van start vanaf 28 april, hoe werkt het?

24 april 2020

Vanaf dinsdag 28 april maken wij langzaam een begin met het heropstarten van onze poliklinische spreekuren na de coronacrisis.

 • We beginnen op alle ziekenhuislocaties met kleine aantallen patiënten. Het moet namelijk steeds mogelijk zijn om anderhalve meter afstand te bewaren. Dit betekent dat voorlopig niet alle patiënten aan de beurt kunnen komen om hun gemiste afspraak in te halen. De veiligheid van patiënten en medewerkers staat voorop.
   
 • Er wordt zorgvuldig afgewogen wie als eerste aan de beurt is. In het algemeen geldt: bij groter spoedeisend belang kunt u eerder terecht. Toch kan het gebeuren dat bij het ene specialisme een patiënt eerder aan de beurt is voor een relatief kleine klacht, terwijl iemand met ernstiger problemen bij een ander specialisme nog niet wordt opgeroepen. Wij vragen daarvoor uw begrip. 
   
 • Alle patiënten krijgen persoonlijk bericht over hun afspraak, ook wanneer die voorlopig nog niet doorgaat.
   
 • Aan patiënten die vanaf 28 april voor het poliklinisch spreekuur worden uitgenodigd, wordt telefonisch gevraagd of zij koorts of griepachtige verschijnselen hebben die op corona kunnen wijzen. Is dit het geval, dan moet de afspraak toch nog wachten.
   
 • Heeft u dergelijke klachten, maar vindt de behandelaar dat de afspraak niet kan wachten? Dan kunt u worden uitgenodigd voor een coronatest, net buiten het ziekenhuis (locatie Dordwijk). Blijkt u niet besmet met het virus, dan kan de afspraak alsnog snel plaatsvinden. Heeft u onverhoopt het virus wel, dan krijgt u nadere instructies. Het testen kan alleen gebeuren op uitnodiging. 
   
 • Kom niet eerder dan tien minuten vóór uw afspraak naar de ingang. U meldt zich daar bij de ‘verkeersregelaars’. Zij bewaken de onderlinge afstand, ze controleren of u op tijd bent (niet veel te vroeg of te laat) en vragen nogmaals naar mogelijke coronaverschijnselen. Heeft u koorts of griepachtige klachten, meld dit dan alstublieft zelf. Pas daarna mag u doorlopen, met maximaal één begeleider.
   
 • Na het bezoek aan de polikliniek geldt er in veel gevallen een andere route naar buiten, om drukte in de hal en bij de draaideur te voorkomen. Deze routes staan aangeven.
   
 • Doordat we een ‘anderhalvemeter-ziekenhuis’ hebben ingericht waar mensen met corona-achtige klachten aan de poort uitgefilterd worden, is het op de poliklinieken in principe veilig voor patiënten en medewerkers. U kunt zonder zorgen komen, mits u zich aan de regels houdt.
   
 • Onze medewerkers dragen beschermende kleding volgens protocol tijdens behandelingen en onderzoeken. Zij dragen deze niet continu en overal, omdat dit naast alle andere maatregelen niet nodig is.

Heeft u vragen, of bent u per ongeluk niet gebeld over een afspraak die binnen een week zou moeten plaatsvinden, dan kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek via (078) 654 11 11.

Hartelijk dank voor uw medewerking! 

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2020AprilPoliklinische spreekuren (langzaam) van start vanaf 28 april, hoe werkt het?
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in