Corona: bekijk onze maatregelen

Wij zijn alert op het coronavirus, onze zorg gaat ongehinderd door

11 maart 2020

Kijk hier voor veelgestelde vragen over het coronavirus in het ASz.


Vanzelfsprekend is ook het Albert Schweitzer ziekenhuis goed voorbereid op eventuele besmetting van een patiënt of medewerker met het nieuwe coronavirus.

 • We zijn extra alert op de signalen die op dit virus kunnen duiden. Indien nodig testen we patiënten en medewerkers op de aanwezigheid van corona, volgens de richtlijnen van het RIVM. Onze medewerkers weten wat ze bij een verdenking moeten doen voor optimale veiligheid van alle patiënten en zichzelf.
   
 • De zorg in ons ziekenhuis vindt op dit moment ongehinderd plaats. U kunt gewoon naar uw afspraak komen voor het spreekuur, een onderzoek of een geplande operatie of opname. Als hier iets aan verandert, hoort u dat van ons.
   
 • Om het risico op verspreiding van het virus te verkleinen, willen we het aantal mensen in het ziekenhuis graag zo klein mogelijk houden. Aan de naasten van opgenomen patiënten vragen we of ze bewust willen omgaan met hun bezoek aan de patiënt. Wilt u uw bezoek onderling afstemmen met anderen, zo goed mogelijk verdelen en indien mogelijk beperken?
   
 • Mensen met verkoudheidsklachten (niezen, hoesten, snotteren) vragen we om niet op bezoek te komen bij een opgenomen patiënt. Deze mensen vragen wij ook om hun eigen, niet-spoedeisende afspraken in het ziekenhuis telefonisch te verplaatsen naar een later moment.
   
 • Als u koorts heeft in combinatie met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) én u bent in China, Iran, Zuid-Korea of Italië geweest, kom dan niet naar uw afspraak in het ziekenhuis. Blijf thuis en neem eerst telefonisch contact op met uw huisarts voor advies. Ga niet naar de huisartsenpraktijk toe.

 • Iedereen kan meehelpen aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Dit doet u door uw handen regelmatig en goed te wassen, te hoesten en niezen in de binnenkant van uw elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken die u meteen na gebruik weggooit.

 • Bij de entree van onze ziekenhuislocaties vindt u een pompje met handdesinfectievloeistof. Wij verzoeken u hier bij aankomst en vertrek gebruik van te maken.  

 • Wilt u meer weten? Op de website van het RIVM vindt u veelgestelde vragen en de antwoorden (< klik hier). Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u ook bellen naar het speciale publieksnummer over corona: telefoon 0800-1351. 

Kijk hier voor de laatste informatie over het coronavirus in het ASz.


U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2020MaartWij zijn alert op het coronavirus, onze zorg gaat ongehinderd door
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in