Iedereen in het Albert Schweitzer ziekenhuis draagt vanaf 3 oktober een mond-neusmasker

2 oktober 2020

Iedereen die vanaf zaterdag 3 oktober een van de locaties van het Albert Schweitzer ziekenhuis binnengaat, moet een mond-neusmasker dragen. Met dat dringende verzoek sluiten wij aan bij de toenemende roep uit de samenleving en van de overheid om het coronavirus met nóg meer kracht te bestrijden.

Bezoekers en poliklinische patiënten van 13 jaar en ouder wordt verzocht hun eigen mondkapje mee te brengen, zoals dat ook in het openbaar vervoer het geval is. Dit kapje blijft gedurende het hele verblijf in het ziekenhuis op, behalve wanneer een zorgverlener vraagt om het af te doen voor onderzoek of behandeling.

Andere maatregelen blijven
De nieuwe huisregel is een aanvullende maatregel. Een niet-medisch mondkapje biedt namelijk geen bewezen, volledige bescherming tegen het verspreiden of oplopen van het virus. Daarom blijven alle andere maatregelen gewoon van kracht: het houden van afstand, strikte handhygiëne en het wegblijven uit het ziekenhuis bij koorts of verkoudheidsklachten.

Screening bij de deur
Ook de screening bij de ingangen blijft bestaan. Een patiënt die bij de deur klachten vertoont als hij/zij een afspraak heeft, krijgt van de medewerkers aan de deur een medisch mond-neusmasker uitgereikt en mag daarmee naar de betreffende afdeling voor verder overleg. Een bezoeker die bij de deur klachten blijkt te hebben, wordt gevraagd om niet naar binnen te gaan.

'Faceshield' voor medewerkers
Ook alle medewerkers gaan in het ziekenhuis continu een extra beschermingsmiddel dragen, maar geen eigen mondkapjes. Het Albert Schweitzer ziekenhuis wil dat medewerkers een middel gebruiken dat bewezen effectief is tegen overdracht van het virus. Voor hen worden daarom ‘faceshields’ aangeschaft, een doorzichtig plastic scherm dat voor het gezicht gedragen wordt (zie illustratie onder). Deze worden binnen een week geleverd. Tot die tijd gebruiken medewerkers nog mondkapjes. 

De Raad van Bestuur en het Medisch Specialisten Bestuur willen met de aanvullende regel het signaal afgeven dat we als ziekenhuis de bestrijding van het virus heel serieus nemen. Ook ontstaat hiermee voor iedereen duidelijkheid en gelijkheid. We hopen van harte dat iedereen de regel naleeft.

We danken patiënten, bezoekers en onze eigen collega’s hartelijk voor hun medewerking!

(Illustraties: Shutterstock.)

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2020OktoberIedereen in het Albert Schweitzer ziekenhuis draagt vanaf 3 oktober een mond-neusmasker
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in