Corona: bekijk onze maatregelen

Winnaar van de TopASz Award 2019: de afdeling Hematologie!

9 januari 2020

De afdeling Interne Geneeskunde/Hematologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis is de winnaar geworden van de ‘TopASz Award’. Dat is de prijs die de Cliëntenraad van het ziekenhuis jaarlijks toekent voor buitengewoon patiëntvriendelijk handelen in het voorbije jaar. Namens al zijn collega’s nam internist-hematoloog Peter Westerweel tijdens de Nieuwjaarsreceptie de bijbehorende sculptuur en cheque ter waarde van 5000 euro in ontvangst.

De andere kanshebbers, allemaal voorgedragen door patiënten, waren gynaecoloog Nikkie Swarte, de afdelingen Cardiologie en Reumatologie en receptionist Jaap van Rijswijk. Juryvoorzitter Hein van der Loo, burgemeester van Zwijndrecht, prees álle genomineerden voor hun inspanningen en verdiensten. "Zij hebben allen op hun eigen unieke wijze laten zien hoe gastvrije zorg met hoofd, hart en ziel in het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt vormgegeven."

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Regie
Van de winnaar prijst de jury de 'initiatieven die niet alleen de patiënt centraal stellen, maar ook de patiënt de regie laten nemen'. "Zoals de realtime medicatiemonitoring, waarmee medicatietrouw gemeten en bevorderd wordt. Er is goed contact met de patiëntenvereniging en er worden voorlichtingen door het hele land gegeven. Patiënten kunnen hun eigen gegevens digitaal inzien en delen met hun artsen. Verder wordt er zo veel mogelijk aan gedaan om behandelingen in de thuissituatie te geven: de juiste zorg op de juiste plaats."

Bloedmooi
Hematologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met bloed- en lymfklierkanker. “Een bloedmooi specialisme”, aldus een woordspeling van de jury. Van der Loo: “Het gaat vaak om chronische en ingrijpende ziektebeelden waarbij een combinatie van betrokkenheid, toegankelijkheid en goede informatie cruciaal is. Het team van Hematologie staat om de patiënt heen met de nieuwste behandelingen en state-of-the-art diagnostiek. Maar ook met een menselijke maat en het oog gericht op de toekomst." De afdeling gaat het gewonnen geld besteden aan het verder ontwikkelen van de behandeling en begeleiding van patiënten aan huis.

Van harte gefeliciteerd!

De genomineerden met centraal op de foto de afgevaardigde namens de winnaar, Peter Westerweel. Naast hem voorzitter Gerard de Haan van de Cliëntenraad en uiterst rechts juryvoorzitter Hein van der Loo.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2020JanuariWinnaar van de TopASz Award 2019: de afdeling Hematologie!
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in